Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de percheziţii DIICOT la contrabandiştii din Oltenia

diicot

Procurorii DIICOT Craiova au efectuat luni 37 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigarete.

"În cauză, exista suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2014 - martie 2015, pe raza judeţului Dolj şi a unor localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principala preocupare infracţională contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate 30.000 de pachete de ţigarete provenite din contrabandă", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Sursa citată precizează că prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de peste 400.000 de euro.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, opt persoane.

Acţiunea a fost desfăşurată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Piteşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea şi cu poliţişti de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de DIPI - SJIPI Dolj iar acţiunea a fost realizată cu sprijinul IPJ Dolj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.