Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zegrean anticipează cel mai important moment politic al anului: Va fi finalul la toată povestea asta

zegrean

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, nu vrea să comenteze ultimele decizii controversate ale instituţiei pe care a condus-o, însă anticipează că foştii foştii săi colegi de la Curte urmează să tranşeze scandalul politic al începutului de an.

Curtea Constituţională a stabilit existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi DNA, ca urmare a anchetei penale asupra circumstanţelor adoptării OUG 13. Pentru că DNA a "încălcat grav" principiul separaţiei puterilor în stat, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a demarat o anchetă care i-a vizat pe procurorul general, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În final, deşi mustraţi public într-o conferinţă de presă, cei doi procurori scapă de procedura de revocare.

Vezi și: ULTIMA ORĂ: Iohannis întoarce o lege importantă în Parlament

Vezi și: Care mai e PREȚUL funcțiilor publice. Metoda și felul în care se vând slujbele la stat/ SURSE

Contactat de stiripesurse.ro pentru a comenta situaţia creată de decizia CCR şi deciziile ministrului Justiţiei (el însuşi fost judecător CCR), Augustin Lazăr a precizat că este încă prea devreme pentru a comenta activitatea foştilor săi colegi. "Nu vreau să mă pronunț pe tema asta. S-au pronunțat destui. Chiar nu vreau, pentru că ar trebui să vorbesc despre decizia Curții, despre ce a făcut Toader. Evenimentele au fost prea aproape", a declarat fostul preşedinte CCR.

Totuşi, Zegrean este de părere că scandalul politico-juridic va ajunge în curând la un deznodământ, odată cu decizia CCR pe sesizarea Avocatului Poporului în privinţa Legii 90/2001, act normativ care îi interzice lui Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului pentru că are o condamnare penală.

"Aia va fi finalul la toată povestea asta", a afirmat fostul preşedinte al Curţii Constituţionale. Întrebat care este opinia sa pe tema constituţionalităţii legii 90/2001, Zegrean a refuzat să comenteze. "Nu vreau să influențez nimic", a răspuns acesta.

Curtea Constituţională a amânat, pe 21 martie, pentru a doua oară, luarea unei decizii privind excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, care nu îi permite liderului PSD Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare. Astfel, soluţionarea cauzei a fost amânată pentru data de 4 aprilie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.