Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zegrean explică cum va fi influenţat procesul lui Iohannis de o decizie favorabilă a CCR

Augustin-Zegrean

Curtea Constituţională a României va lua astăzi o decizie care va avea impact şi în cazul procesului de la ÎCCJ în cazul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Chestionat pe acest subiect, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat, în această dimineaţă, că aleşii nu-si vor mai pierde mandatul în cazul în care va fi declarat neconstituţional articolul privind incompatibilitatea acestora cu funcţia de reprezentant în adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local.

"(n.r aleşii locali) câştigă, li se anulează constatarea făcută de ANI. Dacă legea nu mai prevede ca ei sunt în incompatibilitate, nu-i mai poate menţine nimeni în incompatibilitate. (...) Nu-şi mai pierd mandatul pentru acest motiv", a declarat acesta.

CCR reia astăzi dezbaterile în cazul exceptiei de neconstitutionalitate referitoare la dispozitiile privind incompatibilitatea alesilor locali cu functia de reprezentant în adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local. Iniţial, excepţia a fost ridicată de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, dar ulterior s-au adăugat mai multe dosare în care era ridicată aceeaşi excepţie .

Dispozitiile atacate la Curte sunt cele în baza carora Agentia Nationala de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali, între care si presedintele ales, Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului.
Exceptia ridicata se refera la neconstitutionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.