Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea acuză PNL că vrea să genereze un precedent periculos. Cum îl ironizează pe Predoiu

zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, afirmă că Guvernul Cioloş ar trebui să reziste presiunilor exercitate de PNL şi să nu modifice legea privind alegerea primarilor, mai ales că la nivelul Parlamentului există o largă majoritate care s-a pronunţat deja în favoarea menţinerii actualelor dispoziţii legale, iar în caz contrar ''s-ar crea un precedent extrem de periculos''. 

"Spre deosebire de liberali, PSD va fi întotdeauna de acord cu respectarea legilor şi cu o competiţie electorală corectă. În Constituţie, la art. 1, alin.5 scrie clar: 'În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie'. Prin urmare, principiul stabilităţii legislative este indispensabil pentru funcţionarea corectă a oricărui stat democratic. Dacă la acest fapt mai adăugăm şi recomandările Comisiei de la Veneţia şi principiile impuse prin mai multe decizii ale CCR, atunci e clar că nu poţi schimba regulile în timpul jocului electoral fără să abdici de la aceste norme fundamentale. O spune şi PSD, dar o susţin şi multe organizaţii neguvernamentale care au participat la discuţiile din Comisia de Cod electoral - a cărei preşedinţie a aparţinut PNL - şi în care au cerut transparenţă şi predictibilitate în materia legislaţiei electorale. Eu cred că dacă s-ar da curs unei astfel de propuneri s-ar crea un precedent extrem de periculos. Sper ca Guvernul Cioloş să reziste presiunilor exercitate de PNL, mai ales că la nivelul Parlamentului există o largă majoritate care s-a pronunţat deja în favoarea menţinerii actualelor dispoziţii legale", a declarat Zgonea, duminică, pentru Agerpres.

Vezi şi: Dispută PNL-ALDE pe tărâm psihiatric. PSD, pe post de 'pisică moartă'

El a susţinut că PNL încearcă ''să facă un joc şi să mute discuţia'', liberalii concentrându-se pe numărul de tururi. Totodată, Zgonea arată că PNL uită de cea mai importantă chestiune - "să vină în alegeri cu nişte oameni credibili, decenţi, responsabili şi integri". 

"Cetăţenii votează candidaţii în care au încredere şi sunt buni, indiferent că e într-un tur sau în două! Nu voi accepta lecţii de democraţie şi reprezentativitate de la foşti PDL-işti, care au intrat în Parlament cu 5-6 mii de voturi, de pe locul doi sau chiar trei. Este evident un gest de ipocrizie, care demonstrează că celor de la PNL nu le mai ies calculele ca acum un an. Probabil de asta vor să schimbe doar modul în care se aleg primarii şi nu au nimic de obiectat în ceea ce priveşte preşedinţii de Consilii Judeţene. Îi invit pe cei de la PNL să fie mai responsabili şi să accepte că orice discuţie despre o posibilă revenire la alegerea primarilor în două tururi poate avea loc doar după finalizarea acestor runde de alegeri. Poate că liberalii s-au inspirat de la Machiavelli, dar îi asigur că în 2016 scopul nu scuză mijloacele", a conchis Zgonea.

Anterior, Zgonea publicase pe Facebook  înregistrare video în care Predoiu afirmă: "Nu avem cum să NU pierdem alegerile."

Răspunsul la toate frământările PNL legate de tururile de scrutin îl dă domnul Predoiu. Victoria lor în alegeri, atât de sigură anul trecut, acum nu mai pare atât de aproape. Așa încep să se strecoare îndoiala și frica. Frica pe care o simți atunci când începi să pierzi controlul. Care te impinge să faci orice, inclusiv să uiți ce ai susținut și ai votat. Și că ai avut președintele Comisiei de Cod Electoral. Să încalci principiul fundamental al stabilității legislative (vezi Constituția, art.1, alin.5) și să încerci să schimbi regulile în timpul competiției electorale. E clar, dragi prieteni, că pe liderii PNL (mulți cu stagii vechi în fostul PDL) i-a cuprins în aceste zile o FRICĂ teribilă că vor pierde alegerile. O recunoaște și domnul Predoiu, fără să vrea…

Posted by Valeriu Zgonea on Sunday, January 31, 2016

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.