Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea face pe eroul-martir. Cum se pregătește de debarcare. Lecții despre Restauraţie vs. Progres

zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea se  pregătește  de debarcare, construindu-și, inclusiv pe Facebook, o imagine de  campion al luptei  anticorupție și de  apărător al actualei legislații penale. Actuala majoritate din parlament  este  invitată să-și regăsească coloana  vertebrală și să nu facă jocul celor   disperați după privilegii. Tactica actualului șef  al  Camerei este menită să îngreuneze și să amâne deznodământul războiului său cu PSD.

De altfel, o bună parte  din social-democrați se tem că această tentativă de  revocare  să nu-l transforme pe Zgonea într-un fel de erou-martir, iar scandalul să nu fie  decontat negativ de partid la alegerile locale, susțin surse parlamentare. Zgonea  acuză, pe Facebook, că preocuparea majoră în Parlament este ”o restauraţie”  ce  vizează modificarea legislaţiei penale şi Statutului deputaţilor şi senatorilor, când ar trebui ca principala  preocupare  a  parlamentarilor  să fie  legi importante pentru societatea românească precum pachetul de legi privind achiziţiile publice şi legea vizând retrocedările.

”Restauraţie vs Progres. Aceasta îmi pare miza ultimelor zile şi săptămâni şi e incredibil cât de departe sunt capabili unii să meargă de dragul restauraţiei... începe să se vada disperarea! ”Mă uit stupefiat cum în timp ce oameni mor în braţele sistemului de sănătate, în timp ce guvernul trebuie să facă investiţii, în Parlament lipseşte o majoritate pentru legi importante: pachetul de legi pentru achiziţii publice, legea vizând retrocedările şi altele”, mai dă lecții preşedintele Camerei Deputaţilor colegilor săi de  cameră legislativă.

Zgonea amintește celor care acum îi  contestă funcția faptul că, la instalarea actualului guvern, clasa politică şi-a asumat o perioadă de ”reflecţie internă” în partide şi un sprijin pentru guvernul apolitic în tenativa  acestuia de a implementare a   unui proiect  de modernizare a ţării.

”Preocuparea cea mai mare acum în Parlament e pentru o restauraţie, pornind de la legile vizând Codul Penal, modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor pentru dezincriminarea conflictului de interese şi mergând până la propunerea de renaştere a unor structuri apuse. Românii merită idei noi, soluţii noi, acţiune, nu lamentări”, mai spune Valeriu Zgonea.

El face apel  la colegii  din Parlament să sprijine adoptarea legilor ”necesare pentru progresul general” şi să le respingă pe cele care ar putea duce la o restauraţie .

”Putem să îndreptăm împreună coloana vertebrală parlamentară şi să recredibilizăm instituţia Parlamentului, înainte să nu fie prea târziu şi România să pice, în anii următori, cu efecte în 2019/2020, în plasa populismului politic de pe urma falimentului politicii clasice!”, concluzionează  Zgonea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.