Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi CRUCIALĂ în Statele Unite: Primele secţii de votare s-au deschis. Primele voturi s-au dat

twitter.com
trump clinton

Zi crucială, astăzi, pentru Statele Unite, unde aproape 250 de milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt chemaţi să decidă cine - între democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump - îi va succeda lui Barack Obama la Casa Albă. Primele secţii de votare s-au deschis deja. Liderul de la Casa Albă este ales prin vot indirect.

Şapte alegători din Dixville Notch, localitate situată la frontiera nord-estică a SUA în Munţii Appalachi, au lansat simbolic alegerile prezidenţiale, votând în cursul nopţii de luni spre marţi, potrivit AFP, transmite agerpres.ro

La ora 00:00 (05:00 GMT) marţi, Clay Smith a introdus primul buletinul de vot în urnă. La fel ca el, alţi patru alegători şi două alegătoare din acest cătun pierdut în pădurile din statul New Hampshire şi situat la o aruncătură de băţ de frontiera canadiană, au continuat această tradiţie stabilită încă din 1960, care i-a atras localităţii Dixville Notch titlul de 'First in the Nation' (Prima din ţară). 

După câteva minute, ţinând seama şi de un vot trimis prin procură, grefierul a anunţat rezultatele: candidata democrată Hillary Clinton a obţinut patru voturi, oponentul său republican Donald Trump - două voturi, iar candidatul independent Gary Johnson - un vot. Votul trimis prin procură a fost anulat pentru că, alegăturul respectiv scrisese numele alesului său de mână, iar acesta era... Mitt Romney, candidatul republican învins de Barack Obama în 2012. 

În afară de alte două sate din acest stat din Noua Anglie, care votează de asemenea în cursul nopţii, scrutinul începe oficial la 06:00 (11:00 GMT) pe coasta estică a SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.