Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi DECISIVĂ pentru Ghiță: ICCJ dezbate astăzi cererea DNA de arestare a sa

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va lua în dezbatere, joi, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Procurorii au cerut în instanţă, pentru a doua oară, înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive, după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din poliţie şi parchete.

Pe 27 decembrie, magistraţii de la ICCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă, însă au menţinut interdicţia ca acesta să părăsească teritoriul României.

Citește și: Cristoiu amplifică scandalul înregistrărilor cu Ghiţă: Dezvăluiri din jurnalul Elenei Udrea

Ulterior, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a transmis către Înalta Curte documentele prin care informează asupra faptului că Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar prin neprezentarea la sediul Poliţiei.

Ghiţă trebuia să se prezinte la IJP Prahova pentru a semna în cadrul controlului judiciar, însă nu a venit şi nici a fost găsit de poliţişti la domiciliul său din municipiul Ploieşti, el încălcând, în acest fel, termenii controlului judiciar.

În aceste condiţii, procurorii DNA Ploieşti au cerut judecătorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv.

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi.

Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecventa, fără a fi însă găsit, au precizat surse apropiate anchetei, conform Agerpres.

Potrivit acestora, el a fost dat în consemn la punctele de frontieră şi este căutat pe teritoriul întregii ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.