Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi DECISIVĂ pentru PNL: Legea referendumului, în atenţia CCR

CCR

Curtea Constituţională a României discută marţi obiecţia de neconstituţionalitate formulată de 38 de senatori PNL şi USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului, informează agerpres.ro

Pe 12 septembrie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa că va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului.

Fostul ofițer Daniel Dragomir, din nou față în față cu membrii Comisiei SRI


"Din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaţilor în decurs de două zile, cred, sau trei zile. (...) Practic, (...) se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituţiei (...) nu îşi mai urmează parcursul obişnuit şi, după avizul CCR, Guvernul hotărăşte organizarea referendumului. Or, nouă ni se pare că există chiar o pronunţare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală şi s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confişte politic acest referendum", a afirmat Orban. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 5 septembrie proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Proiectul prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.