Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi importantă în UE: 'Problemele' Coreea de Nord și Libia, luate LA PURICAT de miniștrii de externe

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene se reunesc luni pentru a discuta despre situaţia din Coreea de Nord după lansarea unei rachete balistice potenţial intercontinentală, dar şi despre chestiuni de securitate şi imigraţie în Libia, informează EFE.

La prânzul de lucru vor participa şi înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, şi directorul general al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, William Lacy Swing, pentru a discuta despre imigraţia ilegală către Europa via Marea Mediterană.

Citește și: Lovitura diplomatică prin care Macron poate deveni noul lider al Europei

Cu toate că subiectul nu apare pe ordinea de zi, înalta reprezentată pentru politică externă a UE, Federica Mogherini, se va referi în discursul său la "deteriorarea situaţiei" din Venezuela, unde continuă confruntările între susţinătorii şi detractorii guvernului preşedintelui Nicolas Maduro.

Şefii diplomaţiilor europene urmează să adopte un set de concluzii pe tema situaţiei din Coreea de Nord după "recenta escaladare a acţiunilor provocatoare la adresa vecinilor săi şi ai comunităţii internaţionale", a explicat un înalt funcţionar european sub rezerva anonimatului. Dezbaterile se vor concentra pe modalităţile de colaborare cu partenerii din regiune pentru a reduce tensiunea, a menţine regimul internaţional de neproliferare şi a îmbunătăţi situaţia drepturilor omului.

Citește și: NATO intervine în FORȚĂ pentru o împăcare ISTORICĂ între Germania și Turcia

Pe de altă parte, miniştrii vor dezbate situaţia politică şi de securitate din Libia şi vor discuta despre activităţile de combatere a imigraţiei ilegale dinspre această ţară către Europa, prin Marea Mediterană. Şefii diplomaţiei europene iau în calcul introducerea de restricţii la exporturile către Libia a produselor susceptibile să fie utilizate pentru traficul ilegal de persoane, în principal bărci pneumatice şi motoare de bărci, anunță Agerpres.

În fine, miniştrii de externe europeni vor face un prim pas în sensul constituirii unei misiuni civile în Irak destinată consilierii autorităţilor în materie de securitate civilă şi naţională, o măsură solicitată de Bagdad care ar urma să înceapă în toamnă. Pentru aceasta, şefii diplomaţiilor europene vor aproba aşa-numitul "concept de gestionare al crizei" pentru această misiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.