Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi importantă la Parlament: Sorin Grindeanu ar putea fi numit la șefia ANCOM, la propunerea premierului Tudose

Sorin Grindeanu audiere ANCOM

Plenul Parlamentului se va reuni marţi, de la ora 13,00, în şedinţă comună, pe ordinea de zi figurând numirea preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), propunerea transmisă Parlamentului de premierul Mihai Tudose fiind Sorin Grindeanu.

Ordinea de zi a fost stabilită luni în şedinţa Birourilor permanente reunite.

Citește și: Dan Voiculescu, mesaj pentru Mihai Gâdea: Ce i-a transmis mogulul / FOTO

Pe 24 octombrie, Comisia economică, industrii şi servicii din Senat şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor au adoptat un raport favorabil privind nominalizarea lui Grindeanu la conducerea ANCOM.

În cadrul audierilor, Sorin Grindeanu a precizat că a absolvit studii superioare în domeniul informaticii, având un masterat în domeniul bazelor de date. Ulterior, a fost cadru didactic la Universitatea din Timişoara timp de trei ani. De asemenea, a lucrat în administraţia locală, dar şi în mediul privat, deţinând funcţii de conducere la două companii care aveau legătură cu domeniul comunicaţiilor. Grindeanu a deţinut de asemenea funcţia de viceprimar al Timişoarei, a fost mai apoi deputat, ministru al Comunicaţiilor, preşedinte de consiliu judeţean, iar ulterior prim-ministru.

Grindeanu a susţinut că este necesară "urgent" o revenire la normalitate în cadrul ANCOM, în condiţiile în care "cel puţin două acţiuni au stricat rotiţele în interiorul" instituţiei: aprobarea unei noi organigrame, "care nu a fost foarte bine discutată şi care se potriveşte mai mult cu alte instituţii", şi "anumite detaşări, într-un număr foarte mare, de la alte instituţii către ANCOM".

El a subliniat, de asemenea, importanţa "condiţiilor corecte şi tarifelor rezonabile" pentru exercitarea dreptului la acces la proprietatea publică, în vederea facilitării amenajării digitale a teritoriului.

Fostul şef al ANCOM Adrian Diţă şi-a prezentat demisia pe 20 octombrie. El fusese numit în funcţie de Parlament pe 11 mai. Diţă a fost acuzat de membrii celor două comisii parlamentare la audierile din 27 septembrie şi 17 octombrie de reorganizare "abuzivă" a instituţiei, anunță Agerpres.

Citește și: Victor Ponta rupe tot, la România TV: DEZVĂLUIE ce stă în spatele HAOSULUI din Guvern

* Totodată, în şedinţa comună a Parlamentului de marţi vor fi desemnaţi şi cei doi consilieri pentru posturile vacante de la Curtea de Conturi.

* De asemenea, pe ordinea de zi se va afla şi solicitarea de prelungire cu 60 de zile a termenului de depunere a raportului Comisiei parlamentare speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor prezidenţiale din 2009 şi de rezultatul acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.