Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi importanta la PNL. Lista de care se tem unii liberali, definitivata

Comisia de unificare a PNL se reuneste miercuri in sedinta pentru a definitiva lista de criterii privind candidatura liberalilor la alegeri. Cei care nu vor indeplini criteriile stabilite de conducerea PNL, nu se vor putea inscrie in cursa electorala din partea acestui partid.

Simpla idee de a face o lista de criterii si de a face totodata o analiza interna menita sa ii elimine din 'prima linie a politicii' pe cei 'uzati' a incins spiretele in PNL saptamana trecuta. Discutiile intre liberali au continuat pe parcursul acestei saptamani si potrivit unor surse politice ar fi pregatiti sa puna toate criteriile de integritate pe hartie pentru a fi adoptate la Consiliul National din 11 decembrie.

Citeste si: Ion Cristoiu anunță CUTREMURUL din PNL! Cine vine și cine pleacă: Nume surpriză

Sa nu fi traseist, sa nu fi plagiator, sa nu fi facut contracte cu statul, sa nu-ti fi angajat rude prin institutiile publice, sa nu fi fost colaborator sau informator al Securitatii, sa nu ai o reputatie proasta - sunt doar o parte dintre criteriile pe care liberalii vor sa le impuna candidatilor PNL.

Citeste si: Primul ”greu” din PNL care e lovit de tsunamiul conducerii: Sunt gata să fac un pas în spate

"Este unul dintre criterii să nu aibă contracte, firma la care sunt acţionari, cu primăria sau consiliul judeţean pentru care candidează. (...). De asemenea, am gândit chestiuni legate de traseism politic. (...) Am stabilit că va fi un criteriu să nu fi fost traseist, urmează să-l definim exact, ca formulă clară care să fie aplicabilă în toate cazurile. (...) Cert este că va figura ca şi un criteriu, urmând să fie definit de echipă şi, ulterior, de Consiliul Naţional (al PNL - n.r.) prin hotărâre. De asemenea, chestiuni legate de incompatibilitate şi conflict de interese, vor fi prevăzute între aceste criterii. (...) Există, cel puţin la nivelul comisiei, un acord privind introducerea acestui criteriu. (...) De asemenea şi mai mult ca sigur vom introduce ca şi criteriu să nu fi fost ofiţer acoperit, colaborator sau informator al Securităţii. Eu am propus şi (...) să nu fi fost inclusiv al serviciilor de informaţii de după Revoluţie în cazul în care a fost deconspirat ca făcând parte din această chestiune. (...) Este introdus printre criterii şi plagiatul în obţinerea diplomelor universitare sau a doctoratului", a explicat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

De asemenea liberalii ar fi cazut de acord ca analiza interna dorita de liderii PNL sa fie externalizata. Sursele citate sustin ca nu poate fi facuta din interior o analiza obiectiva a partidului si a problemelor acestuia - fie ele de politica si strategie, fie ele de resursa umana.

Comisia de unificare va mai pune la punct miercuri ultimele detalii legate de organizarea Consiliului National din 11 decembrie. Pe langa cele prezentate mai sus, Consiliul va vota si asupra initiativei ca liderii organizatiilor locale sa fie candidatii PNL la primarii. Astfel filialele PNL din teritoriu vor avea conduceri monocefale, cu exceptia organizatiilor judetene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.