Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi IMPORTANTĂ pentru România: Cea mai mare instituție UE din Londra s-ar putea muta în București. Decizia finală, în urma unui vot secret

www.agerpres.ro
Agenția Europeană a Medicamentului EMA

Relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM) va fi aleasă, luni, în urma unui vot secret exprimat pe baza criteriilor politice, oportunitatea ca România să găzduiască această instituţie fiind benefică mai ales în ce priveşte dinamizarea sistemului sanitar din ţara noastră, informează Mediafax.

Agenţia Europeană pentru Medicamente trebuie să fie relocată, după ce Marea Britanie a ieşit din Uniunea Europeană. Principala responsabilitate a agenţiei este aceea de a proteja şi promova sănătatea publică, angajaţii acesteia evaluând în permanenţă medicamentelor destinate uzului uman.

Proiect de ZECI de MILIOANE de euro pentru şoselele din România. Ministerul Transporturilor vrea instalaţii pentru reducerea...zgomotului

Deocamdată cu sediul la Londra, Agenţia Europeană a Medicamentului este percepută drept una dintre cele mai importante agenţii specializate ale UE, dintre cele peste 40. Agenţia are 900 de angajaţi şi primeşte vizite de la aproximativ 35.000 de autorităţi naţionale de reglementare şi oameni de ştiinţă în fiecare an, datorită rolului său esenţial în aprobarea noilor medicamente piaţa europeană.

Decizia finală privind găzduirea Agenţiei Medicamentului este aşteptată la 20 noiembrie, în urma unui vot secret.

În total, 19 state concurează pentru a obţine găzduirea EMA. Între acestea se numără şi România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.