Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziarist cunoscut, implicat într-un mare dosar de corupție la DNA: Ce a spus despre un procuror

dna

Nu puține au fost cazurile în care ziariști importanți au ajuns politicieni sau au ajuns să aibă legături importante cu politicienii, dar și cu oamenii legii, procurori și judecători. Un astfel de caz e și la Iași, unde Toni Hritac, patronul de la Ziarul de Iasi, a contribuit la trimiterea in judecata a procurorului Emilian Eva.

Citește și: Cadou umilitor pentru Liviu Dragnea: Ce a primit liderul PSD la Suceava / FOTO

"Am discutat cu Emilian Eva si cu Dan Nicolae Tesloianu, iar acestia mi-au comunicat ca au identificat o oportunitate de afaceri, in sensul ca vaduva unui colectionar, probabil din Craiova, este dispusa sa vanda o colectie valoaroasa cu o suma al carei cuantum nu mi-l amintesc, comunicandu-mi totodata ca s-ar fi putut castiga pana la dublu odata cu vanzarea acestei colectii", a declarat Constantin Hritac la DNA.

Citește și: E profesoară, dar primește lecții: Cine o sfătuiește, gratuit, pe Carmen Iohannis / VIDEO

El a fost folosit de procurorii  DNA ca martor al acuzarii impotriva lui Emilian Eva. Procurorul infractor s-a intalnit cu Toni Hritac, pentru a-l convinge pe acesta din urma sa intre intr-o afacere cu vanzarea de tablouri.

Relatia dintre cei doi isi are radacinile inca din timpul facultatii. Au fost colegi la camin. Ulterior au avut afaceri impreuna in domeniul imobiliar. Au cumparat terenuri in Iași.

Citește și: OFICIAL Primești bani dacă ești turnător: Statul îți dă până la 100.000 de euro

"Am discutat cu Emilian Eva si cu Dan Nicolae Tesloianu, iar acestia mi-au comunicat ca au identificat o oportunitate de afaceri, in sensul ca vaduva unui colectionar, probabil din Craiova, este dispusa sa vanda o colectie valoaroasa cu o suma al carei cuantum nu mi-l amintesc, comunicandu-mi totodata ca s-ar fi putut castiga pana la dublu odata cu vanzarea acestei colectii", a declarat Constantin Hritac la audierile de la DNA.

"Îmi pare rau pentru el, sper sa depaseasca cu bine aceasta situatie. În ceea ce priveste interceptarile telefonice, m-a sunat de câteva ori sa-mi ceara numerele de telefon ale unor persoane cunoscute în domeniul artelor plastice. Asta a stârnit, probabil, curiozitatea colegilor sai, care-l urmareau si care verificau orice posibila pista", a declarat Hritac, interceptat si el, incepand cu luna februarie 2015, scrie presa locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.