Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zilele Culturii Române la Avila

pixabay.com
microfon

Oraşul Avila, înscris în patrimoniul UNESCO, va găzdui, timp de două săptămâni, o serie de activităţi dedicate României, prezentate de Institutul Cultural Român de la Madrid în colaborare cu primăria locală, care se adresează publicului larg din împrejurimile cunoscutului oraş din Castilia şi Leon. 

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, la Sala El Episcopio din centrul istoric al oraşului, în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor ICR Madrid, cu inaugurarea expoziţiei ''Arhitecţi români creatori de patrimoniu cultural''. 

Prezentată pentru prima dată la Madrid în 2014, la Colegiul Oficial al Arhitecţilor din Madrid (COAM) în colaborarea cu Uniunea Arhitecţilor din România, expoziţia cuprinde o selecţie cu cele mai importante momente din arhitectura românească, prezentând prin imagini şi text - în română şi spaniolă - parcursul spaţiului construit românesc între 1869 şi 1989. 

Coordonată de prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman, după un concept de Elena-Codina Duşoiu şi Mihaela Lazăr, expoziţia a deschis, în 2012, Bienala Naţională de Arhitectură din Bucureşti, marcând 120 de ani de existenţă a Uniunii Arhitecţilor din România şi a educaţiei universitare de specialitate. 

Expoziţia va putea fi vizitată la Avila între 1 şi 16 octombrie 2016, informează ICR Madrid. 

Vor urma prelegerea ''Locuri din România incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO'', susţinută de Camelia Teodorescu, şi proiecţia documentarului ''La pas prin Bucureşti'' de Florin Andreescu. 

Duminică, 2 octombrie, actorul Ramiro Melgar va interpreta în spaniolă povestea ''Ziua în care a fugit somnul'' de Victoria Pătraşcu. Spectacolele-lectură vor fi succedate de o degustare de produse tipice româneşti pentru copiii şi părinţii prezenţi. 

Evenimentul, organizat de ICR Madrid, face parte din strategia sa de a extinde promovarea culturii române în diferitele regiuni ale Spaniei, oferind activităţi multidisciplinare cu sprijinul autorităţilor locale.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.