Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua cea MARE pentru Halep: De azi, este noul lider mondial! Cum poate rămâne numărul unu până la sfârșitul anului

halep

Simona Halep a intrat definitiv în istoria sportului românesc, după ce a devenit prima jucătoare de tenis din România care a cucerit primul loc mondial. Simona a devansat-o de azi pe Garbine Muguruza, cea care a stat în fruntea tenisului mondial numai patru săptămâni. De azi, Halep va avea 6175 puncte, cu 40 mai mult decât Muguruza.

Podiumul WTA arată astfel în acest moment: 1. Halep 6175 p, 2. Muguruza 6135 p, 3.Pliskova 5.605 p. Până la Turneul Campioanelor, de la Singapore, care se va desfăşura în perioada 22-28 octombrie, Halep are numărul 1 mondial asigurat, astfel că va intra în istorie cu cel puţin trei săptămâni de stat în fotoliul de lider. O va depăşi astfel pe australianca Evonne Cawley, care a fost lider mondial numai două săptămâni, cel mai puţin dintre cele 25 de jucătoare care au ajuns în vârf.

Citește și: OFICIAL: WTA a publicat noul clasament, cu Simona Halep pe primul loc. Cum stau celelalte românce

Calculele încep abia după marele turneu de la Singapore şi depind de ceea ce se va întâmpla acolo. Majoritatea jucătoarelor calificate la Turneul Campioanelor vor merge direct în Singapore, după Beijing. Excepţie fac Elina Svitolina, Caroline Wozniacki şi Venus Williams, care vor merge la Hong Kong, săptămâna viitoare. Pe lângă acestea, Caroline Garcia şi Johanna Konta sunt obligate să joace şi la următoarele competiţii, întrucât se află în luptă directă pentru ultimul loc care asigură calificarea la Singapore. Franţuzoaica este deja înscrisă la Tianjin, săptămâna viitoare, iar britanica ar trebui să participe la Moscova, în perioada 16-22 octombrie. Ele nu se pot apropia însă de Halep în fruntea WTA.

După Singapore, la realizarea clasamentului mondial se va ţine cont de punctele obţinute de jucătoare în maximum 16 turnee (dintre care 11 trebuie să fie cele patru de Grand Slam, Turneul Campioanelor, cele patru Premier Mandatory şi cele mai bune două Premier 5). După competiţia din Singapore, punctele obţinute acolo le vor substitui pe cele adunate la cel mai slab turneu din celelalte cele mai bune şase de care s-a ţinut cont la realizarea clasamentului WTA. Adică fiecare va pierde foarte puţine puncte, pentru că toate jucătoarele de top au avut măcar o eliminare în primul tur, şi vor pune peste ce adună la Singapore.

Citește și: FLUIER FINAL: România își ia ADIO de la Mondial cu un egal în 10 contra Danemarcei

În aceste condiţii, pentru Halep, ca şi pentru celelalte jucătoare, va conta foarte mult ce se va întâmpla între 22 şi 28 octombrie, la Turneul Campioanelor. Acolo, punctele se acordă astfel: 125 de puncte pentru fiecare meci jucat în grupe,125 de puncte pentru fiecare victorie în grupe, 330 de puncte pentru victoria din semifinale, 420 de puncte pentru victoria din finală. Astfel, Simona îşi va păstra locul 1 mondial dacă va obţine cel puţin acelaşi rezultat cu Muguruza, deoarece diferenţa dintre ele este infimă, dar trebuie să fie atentă şi la rezultatele celorlalte două jucătoare din spate, Pliskova şi Svitolina, care îi pot ameninţa poziţia în cazul unor rezultate foarte bune la Singapore, anunță Adevărul.

Dacă va fi numărul 1 mondial şi după Singaopre, Simona va rămâne acolo pînă în 2018, ceea ce îi va asigura o prezenţă de 12 săptămâni în fotoliul de lider WTA, astfel că va urca drect pe locul 19 în clasamentul all -time al acestui top.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.