Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân luminează în roz Palatul Cotroceni

palatul cotroceni

Administraţia Prezidenţială marchează, sâmbătă, Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân, în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care suferă de această boală, prin iluminarea Palatului Cotroceni în roz.

Vezi și: SURSE: Blaga joacă la rupere. Omul impus în conducerea PNL

Astfel, sâmbătă, începând cu ora 19,30, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoare ce simbolizează lupta contra cancerului mamar.

"Prin această iniţiativă, Administraţia Prezidenţială se alătură instituţiilor care promovează importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România", potrivit unui comunicat transmis, joi, agerpres.

Citește și: Percheziții la creatoarea Adina Buzatu, un celebru scriitor și un cunoscut avocat: Sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime din cancere sunt prevenibile, iar jumătate din decese ar putea fi evitate.

"Ţara noastră înregistrează deficienţe în ceea ce priveşte rata de supravieţuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul că boala este depistată când deja se află într-un stadiu avansat. Această situaţie este alarmantă şi argumentează necesitatea adoptării unui set de măsuri care să pună în prim-plan sănătatea femeii", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Gigi Becali intervine în scandalul momentului: 'Nu am făcut nicio nelegiuire'

În acest context, Administraţia Prezidenţială precizează că susţine demersurile societăţii civile şi ale profesioniştilor din sănătate şi reiterează necesitatea educaţiei pentru sănătate şi a prevenţiei, care trebuie să reprezinte prioritatea zero a oricărui sistem de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.