Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zmeura, fructul perfect pentru prevenirea și tratarea mai multor afecțiuni

www.click.ro
zmeură

Nu ocoli vânzătorii de zmeură din piețe! Îți oferă mai mult decât o gustare aromată, pentru că acest fruct te menține sănătos, departe de medici și spitale.

O serie de cercetări au arătat o corelație între aportul de flavonoide din fructele de pădure și îmbunătățirea memoriei, precum și reducerea întârzierii capacității cognitive legate de îmbătrânire.

Previne diabetul și mărirea colesterolului

Fiind bogate în fibre fructele de zmeură sunt importante pentru sănătatea sistemului digestiv. Fibrele sunt de ajutor şi pentru prevenirea hipertensiunii, a diabetului, dar și pentru reducerea nivelului de colesterol „rău", anunță Clicksanatate.ro.

Citește și: Cum poţi scăpa de pofta de dulce: Alimentele care te pot ajuta să renunţi la zahăr

Scade riscul de inflamații

Zmeura conţine antioxidanti puternici care luptă cu radicalii liberi, inhibă creșterile tumorale şi ajută la scăderea inflamației în organism.

Aceşti polifenoli sunt de ajutor în prevenirea,cât şi în tratarea unor forme de cancer, printre care: cel esofagian, pulmonar, bucal, al faringelui, endometrial, pancreatic, de prostată și de colon.

Te protejează de bolile cardiace

Consumul de zmeură, bogată în flavonoide, este asociat cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare. O cercetare efectuată pe parcursul a 18 ani la Universitatea Harvard, la care au luat parte 93.600 de femei cu vârste cuprinse între 25 și 42, a arătat că un aport regulat de antocianine (substanțe care se regăsesc și în zmeură) poate reduce riscul unui atac de cord cu 32% la femeile tinere și cele de vârstă medie. Și potasiul din zmeură sprijină sănătatea inimii, de asemenea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.