Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zona Schengen de liberă circulaţie fără paşaport este crucială pentru cooperarea economică euro

schengen

Menţinerea zonei Schengen a UE de liberă circulaţie fără paşaport este crucială pentru cooperarea şi bunăstarea economică a zonei monedei unice, a declarat preşedintele miniştrilor de finanţe din zona euro Jeroen Dijsselbloem joi reporterilor, informează Reuters. 

Solicitat să explice legătura dintre zona de liberă circulaţie fără paşaport şi euro, făcută de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, Dijsselbloem a spus că menţinerea Schengen este crucială pentru idealul politic al Europei şi frontierele ei deschise. 

"Este crucial pentru cooperarea economică şi dezvoltarea Europei", a declarat el. "Pentru a stabili că avem nevoie să ne protejăm frontierele externe şi să facem asta foarte repede, avem nevoie să lucrăm îndeaproape cu Turcia", a adăugat el. 

"Ceea ce se întâmplă acum, este că tot mai multe state membre iau individual măsuri la frontierele lor, în procedurile lor de azil etc. Trebuie să fim foarte atenţi - acest lucru devine o spirală negativă ce merge în jos, în jos şi în jos. Eu nu vreau acest lucru", a mai spus Dijsselbloem, citat de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.