Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZVON - Întâlnire de GRADUL ZERO între Liviu Dragnea şi directorul SRI

O întâlnire de gradul zero ar fi avut loc între liderul PSD, Liviu Dragnea şi directorul SRI, Eduard Hellvig. Conform surselor politice convergente, întâlnirea ar fi avut loc la finalul acestei săptămâni, după audierea directorului SRI în Comisia parlamentară de control.

Citeşte şi: Şah-mat la Blaga în PNL: Planul care dejoacă ambiţiile "Buldogului"

Citeşte şi: SOV devoalează MOTIVUL REAL pentru care sunt activați ofițerii acoperiți din presă

Citeşte şi: Preşedintele CEDO recomandă Guvernului României să facă şi graţieri/ VIDEO

Citeşte şi: Liviu Dragnea a explodat. ATAC DUR la Iohannis: 'E unul care stă pe uliță și dă cu pietre în noi'

Sursele noastre susţin că principalul subiect al discuţiei dintre Liviu Dragnea şi Eduard Hellvig a fost bugetul Serviciului Român de 
Informaţii. Actualul Guvern, la iniţiativa lui Liviu Dragnea, a decis să micşoreze bugetul SRI, ceea ce a generat o nemulţumire a directorului instituţiei.

Imediat după finalizarea audierilor din Comisia de control a SRI, Eduard Hellvig şi-a exprimat public nemulţumirea legată de faptul că bugetul instituţiei a fost redus.

"Am explicat comisiei modul de fundamentare a bugetului SRI. Ştiu, sunt conştient că există dezbaterea publică o percepţie cu privire la bugetul SRI. Sunt, la fel ca şi dumneavoastră, atent la orice lucru cu privire la ceea ce înseamnă banul public. Am pus accent pe următoarele coordonate: amplificarea ameninţărilor ce ţin de terorism, contraspionaj, crimă organizată şi agresiuni cibernetice.Toate aceste lucruri au generat o solicitare sau mai exact o suprasolicitare a Serviciului, cu impact direct asupra bugetului instituţiei", a precizat Eduard Hellvig, după audierea în Comisia parlamentară de control a SRI.

El a mai arătat că o mare parte a bugetului SRI merge către pensii şi salarii. 

"Trebuie să vă spun cu toată responsabilitatea, ca să suplinim ce fac alte servicii cu tehnologia avansată şi extrem de costisitoare, SRI o face cu angajaţii. Asta presupune costuri şi asta din păcate pentru securitatea naţională presupune un efort bugetar adecvat. Înţeleg discuţiile care sunt în spaţiul public cu privire la buget, dar cheltuielile de asigurarea securităţii întotdeauna vor fi mai mici decât cele de insecuritate", a subliniat Hellvig.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.