Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa DNA, după înregistrările apărute în spațiul public: Nu pot să nu dezaprob modul în care colega mea a înțeles să își exprime o nemulțumire

Inquam Photos / Octav Ganea
anca jurma

Procurorul șef al DNA sustine, intr-un raspuns la o solicitare la STIRIPESURSE.RO, că discutia cu Florentina Mirica, aparuta in spatiul public, a avut ca scop cautarea unor cai de revitalizare a activitatii DNA, mentionand ca nu i s-a cerut acordul pentru înregistrarea convorbirii, in birou nefiind prezente si alte persoane. Anca Jurma a precizat ca se va abtine sa solutioneze plangerea facuta de Florentina Mirica la decizia de clasare a dosarului lui Petre Toba.

Citeste si Klaus Iohannis, despre audierea soției sale: Nu avem nimic de ascuns

“- Am avut o discuție profesională cu o colegă, în biroul meu, discuție în care încercam să căutăm împreună căi de revitalizare a activității D.N.A. prin anchete corecte privind infracțiuni de corupție care ne sunt sesizate, în contextul în care instituția era supusă unor atacuri continue. Discuția nu a fost nicidecum ocazionată de soluționarea vreunui dosar anume.
- Discuția a urmărit încurajarea găsirii unor soluții pentru a ne putea îndeplini în continuare misiunea și rolul prevăzute de lege, întrucât climatul ostil instituției instaurat de aceste atacuri putea crea o impresie falsă despre activitatea D.N.A. în ansamblu și risca să afecteze lupta împotriva corupției.
- Dacă aș fi știut că port o discuție publică, în mod sigur nu aș fi folosit metafore pentru a-mi ilustra argumentele și nu aș fi făcut unele considerații și aprecieri de moment. Precizez că nu mi s-a cerut consimțământul pentru a-mi fi înregistrată convorbirea. În birou nu se mai aflau alte persoane.
- În ceea ce mă privește, nu voi înceta nici o clipă să îi apreciez și să-i respect pe colegii mei din D.N.A. și să acord încredere tuturor celor care își desfășoară activitatea cu respectarea legii și a deontologiei profesionale.
- Nu pot însă să nu dezaprob modul în care colega mea a înțeles să își exprime o nemulțumire profesională. Gestul este cu atât mai reprobabil cu cât doamna procuror și-a asumat și dezvăluirea unor aspecte privind dosare înregistrate la D.N.A.  
- Având în vedere că în acest moment, pe masa mea se află o plângere a doamnei procuror împotriva ordonanței de infirmare a rechizitoriului întocmit de domnia sa, și pentru a nu exista nicio suspiciune de părtinire din partea mea, ca urmare a demersului mediatic pe care aceasta l-a făcut, voi formula o declarație de abținere”, a declarat Anca Jurma, intr-un punct de vedere transmis STIRIPESURSE.RO.

"Biroul de Informare şi Relaţii Publice precizează că, în cursul zilei de vineri 14 decembrie 2018, G4Media a solicitat, într-adevăr, un punct de vedere al doamnei procuror şef, Anca Jurma, dar cu referire strict la un fragment de 6 rânduri conținând o alăturare apocrifă a unor cuvinte. Chiar și așa, domnia sa și-a manifestat disponibilitatea de a avea o discuție clarificatoare cât mai rapid, după cum atestă și răspunsul scris transmis de B.I.R.P. . Cu toate acestea, reprezentanții G4Media nu au dorit sa afle, în mod direct, opinia acesteia", mai arata raspunsul DNA.

Este vorba despre înregistrarea unei discutii dintre Anca Jurma si Florentina Mirica, plecata recent de la DNA, publicata de jurnalistii G4Media. In înregistrarea publicata, sefa interimară a instituției se plânge de lipsa de curaj a procurorilor din cadrul instituției, pe care îi compară cu niște șoareci.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.