Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Executivului din Hong Kong trage un semnal de alarmă: Protestele anti-guvernamentale ar putea provoca o recesiune

YouTube
hong kong

Șefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat vineri că protestele anti-guvernamentale din ultimele luni ar putea cauza o recesiune, iar oamenii de afaceri cu care a discutat sunt îngrijorați de efectul pe termen lung al acestor manifestații, potrivit DPA, potrivit Mediafax.

Lam a mai spus că unul dintre oamenii de afaceri cu care a discutat a comparat protestele din Hong Kong cu „un tsunami economic”.

Carrie Lam, căreia protestatari îi solicită demisia pentru rolul ei în promovarea unui controversat proiect de lege care ar fi permis extrădările către China, a făcut apel către cetățeni să nu mai încurajeze violența.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

Aceasta a declarat că Guvernul va asculta cu mai multă atenție opiniile cetățenilor și a atras atenția că, din cauza protestelor, numărul turiștilor a scăzut în ultimele săptămâni, iar economia are de suferit din cauza scăderii consumului.

Mai multe state, printre care și România, au emis atenționări de călătorie pentru Hong Kong, unde protestele anti-guvernamentale din ultima perioadă au devenit violente, Poliția fiind nevoită să facă uz de gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe luni scena unor ample proteste provocate inițial de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului local susţinut de Beijing.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.