Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Asociaţiei Bulgare de Petrol şi Gaze: 'Rafinăria LUKOil din Burgas are cantităţi de combustibil suficiente'

lukoil

Comisia pentru energie din Parlamentul Bulgariei l-a audiat pe Zhivodar Terziev, şeful Asociaţiei Bulgare de Petrol şi Gaze (BPGA), pe fondul informaţiilor privind penuria de combustibil şi creşterea preţurilor la combustibili.

Terziev le-a spus parlamentarilor că rafinăria LUKOil Neftochim Burgas "are cantităţi de combustibil suficiente", iar planul său de producţie nu este afectat, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, Terziev a spus că pe 2 martie, între orele 16:00 - 22:00, în timpul unui val de panică provocat de cumpărătorii de combustibil, benzinăriile au vândut o cantitate de combustibil pe care în mod normal o vând în patru zile. Aceste evoluţii au dus la probleme logistice de reaprovizionare a benzinăriilor şi a activităţii antrepozitelor fiscale. Consumul a revenit la nivelul normal şi chiar sub nivelul normal chiar în ziua următoare.

Terziev crede că situaţia a fost provocată de o combinaţie între deciziile proaste ale consumatorilor şi dezinformarea.

"În acele zile, preţurile combustibililor pe plan internaţional sunt extrem de ridicate. Vestea bună din ultimele trei ore este că a scăzut cotaţia barilului de ţiţei la 123 de dolari, de la 128 de dolari, iar preţul motorinei s-a redus", a declarat Terziev.

Acesta crede că aceste fluctuaţii arată că jucătorii nu sunt de acord în interpretarea informaţiilor care afectează pieţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.