Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomaţiei franceze: Retragerea lui Hariri este încă un episod dramatic în incapacitatea responsabililor libanezi de a găsi o ieşire din criză

lexpress.fr
Jean-Yves Le Drian

Renunţarea de către premierul desemnat al Libanului, Saad Hariri, la mandatul său de a forma un nou guvern este "încă un episod dramatic în incapacitatea responsabililor libanezi de a găsi o ieşire din criză, în raport cu realitatea economică şi socială" a ţării, a declarat joi, la ONU, şeful diplomaţiei franceze, informează AFP.

"Această autodistrugere cinică în curs tocmai a înregistrat un nou episod, însă mai este timp ca lucrurile să-şi revină", a declarat ministru francez. "Aceasta presupune ca responsabilii politici libanezi să-şi asume responsabilităţile", a adăugat Jean-Yves Le Drian, deplângând faptul că respectiva retragere a intervenit cu câteva zile înainte de comemorarea tragediei din portul din Beirut.

ONU a deplâns la rândul său decizia lui Hariri de a renunţa la mandatul său de a forma un nou guvern, scrie Agerpres.ro.

"Regretăm că liderii libanezi nu au putut să ajungă la un acord asupra formării unui nou guvern. Reiterăm apelul nostru adresat liderilor politici ai ţării să ajungă rapid la o înţelegere cu privire la formarea unui nou guvern capabil să facă faţă numeroaselor provocări cu care se confruntă Libanul", a declarat o purtătoare de cuvânt a ONU.

Premierul desemnat al Libanului, Saad Hariri, a anunţat joi că renunţă la mandatul său de a forma un nou guvern după aproape nouă luni, într-un moment în care această ţară se confruntă cu cea mai gravă criză socio-economică din istoria sa.

Saad Hariri şi-a anunţat decizia după o întâlnire cu preşedintele libanez Michel Aoun, cu care nu a reuşit să ajungă la un acord. Hariri susţine că Aoun a cerut amendamente la echipa guvernamentală pe care el a propus-o.

Guvernul libanez şi-a prezentat demisia după o explozie masivă în portul Beirut pe 4 august anul trecut, soldată cu peste 200 de morţi şi mii de răniţi, dar a continuat să se ocupe de treburile curente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.