Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto: 'Politica externă a UE ar trebui să se bazeze pe dialog, nu doar pe sancţiuni'

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Uniunea Europeană (UE) ar trebui să-şi bazeze politica externă mai degrabă pe dialog şi cooperare, nu doar pe sancţiuni, pentru că "în caz contrar alţii vor decide asupra securităţii europene, fără să-i întrebe pe europeni", a declarat şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto în timpul unei reuniuni informale a miniştrilor de externe ai ţărilor din UE, joi, la Brest, informează MTI.

În timpul reuniunii, Szijjarto a spus că executivul ungar susţine ideea unor discuţii la nivel înalt între Rusia şi SUA, adăugând că "Ungaria este interesată mai degrabă într-o cooperare decât într-un conflict între Est şi Vest".

"Am suferit multe experienţe rele în timpuri de conflict între Est şi Vest, Ungaria de regulă a pierdut în aceste situaţii", a afirmat şeful diplomaţiei ungare, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit lui Szijjarto, şi UE ar trebui să susţină discuţiile între Rusia şi SUA. "Dacă politica externă a UE va continua să presupună doar sancţiuni, Bruxellesul va obţine doar aceea că deciziile privind securitatea Europei vor fi luate fără europeni şi acest lucru nu va fi corect", a spus el.

"Îndemnăm UE să ia în calcul o politică externă mai pragmatică, bazată pe interese, şi mai practică, bazată pe mai puţină ideologie şi mai degrabă de susţinere a dialogului Est-Vest", a mai subliniat Szijjarto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.