Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Găgăuziei acuză puterea de la Chișinău ca trișează cu prevederile noului Cod Electoral

Info Tag
Irina Vlah

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, consideră că prevederile noului Cod electoral vor fi aplicate deja la alegerile locale din 2023 şi "partidul PAS de guvernământ va trişa din nou".

Vlah consideră că în cazul noului Cod electoral PAS va trișa din nou

Potrivit Infotag, într-un mesaj video de marţi, şefa autonomiei (al cărei mandat expiră anul acesta - "I.") a afirmat că "singurul lucru pe care opoziţia a reuşit să-l realizeze la adoptarea noului Cod a fost că, la cerere, buletinelor electorale locale vor fi tipărite şi în altă limbă", transmite Știri.md.

"Deşi votul electronic nu este inclus în noul Cod electoral, şeful Comisiei electorale centrale (CEC) îşi declară intenţia de a "testa" acest sistem după dezvoltarea software-ului în 2023. Accept evoluţia proceselor democratice, inclusiv a votului electronic.

Dar în Moldova, unde concursurile pentru funcţii publice sunt coordonate din toaletă, unde criticile opoziţiei sunt înăbuşite fără argumente, o simplă pană de curent poate face minuni pentru menţinerea PAS la putere", a spus başcanul.

Ea se îndoieşte că sistemul de vot electronic va fi controlat corespunzător, în condiţiile în care "SIS-ul este condus de preşedinte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.