Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Poliției Capitalei: 'Nu s-au luat MĂSURI SPECIALE după moartea lui Bogdan Gigină'

www.anchetespeciale.ro
Mihai Marius Voicu

Într-un interviu acordat celor de la Adevărul, Mihai Marius Voicu a vorbit despre măsurile luate în cadrul Poliției la un an de la dispariția tragică a lui Bogdan Gigină. Șeful Poliției Capitalei a declarat că Brigada Rutieră nu mai însoţeşte coloane oficiale.

Citește și: A MURIT un celebru muzician român - VIDEO

"În toată România, de însoţirea coloanelor oficiale se ocupă doar IGPR-ul acum, nu Brigada Rutieră. De aici s-a plecat cu idea, în situaţia în care o coloană trebuia să meargă în ţară erau anumite dificultăţi în preluarea de fiecare Inspectorat Judeţean de Poliţie de la graniţe de judeţ. Şi atunci s-a creat această structură, cu dotare, cu personal propriu, care însoţeşte coloana până la Satu Mare, Constanţa, indiferent câte coloane, pot fi mai mulţi demnitari, da capo al fine, cu tot ce înseamnă asigurarea acestei misiuni.

Măsuri speciale nu s-au luat pentru că nu s-au impus. Şi atunci ca şi acum se face revizia motocicletelor, se menţionează anumite obiecţii ale personalului dacă descoperă ceva probleme la respectiva motocicletă sau la autovehicule, dacă aceste obiecţii sunt făcute autoturismul sau motocicleta este oprită de la a ieşi în teren şi primeşte alta în situaţia în care avem, organizarea serviciului a rămas aceeaşi, mă refer la programul de lucru, nu s-au impus măsuri extreme. S-ar fi impus măsuri extreme dacă s-ar fi constatat grave nerespectări sau un sistem care nu funcţionează corect.

Cât de motivaţi sunt polițiștii să-şi facă datoria, asta nu o pot dovedi decât misiunile şi sarcinile pe care le-au îndeplinit de atunci şi care nu a fost nici puţine nici uşoare. Îmi place să cred că atmosfera este una normală, mi-e greu să evaluez în termeni categorici atmosfera, fiecare are propriile sentimente, fiecare are propriile păreri, pe de altă parte nu i-a împiedicat nimeni, şi sunt ultimul care aş face aşa ceva, să se exprime, să-şi spună punctul de vedere.

Ţin legătura în primul rând cu tatăl lui Bogdan, pentru că suntem şi prieteni, cum să spun, în primul rând cu Cornel ţin legătura, sunt la curent cu toate frământările lui, încercăm să creem, nu este mare lucru, să punem acolo un simbol al poliţistului rutier căzut la datorie, ne trebuie nişte bani, rezolvăm până la urmă. Nu sunt străin de aceste probleme de acolo dar nici mai mult nu poţi face.", a spus Șeful Polițiie Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.