Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful SBU amenință cu noi lovituri în Rusia: Ucraina va schimba tactica pentru a rămâne cu un pas înainte

SBU

Ucraina va desfășura mai multe operațiuni în Rusia și va schimba tactica pentru a rămâne „cu un pas înainte” față de Rusia, a declarat Vasyl Maliuk, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), pe 25 martie.

SBU și serviciile de informații militare ale Ucrainei s-au angajat într-o campanie din ce în ce mai activă împotriva țintelor din Rusia, inclusiv o creștere a loviturilor împotriva rafinăriilor de petrol.

Un total de 12 rafinării de petrol rusești au fost lovite cu succes în mai multe regiuni din adâncul teritoriului rus, începând cu 17 martie, a informat Ukrainska Pravda, citând o sursă din SBU.

O a 13-a rafinărie din regiunea Samara din Rusia a oprit parțial producția pe 25 martie, după un presupus atac cu dronă.

Maliuk a spus că „Rusia ar trebui să se aștepte la mai multe atacuri”, dar că natura atacurilor se va schimba pentru că „Ucraina nu se repetă niciodată”. El a adăugat că de la începutul războiului la scară largă, SBU și alte agenții de securitate au fost responsabile pentru distrugerea a peste 800 de tancuri rusești, precum și a altor vehicule blindate.

Maliuk a mai spus că Rusia nu mai folosește Podul Crimeei pentru a furniza arme pe front, după ce loviturile ucrainene au deteriorat trecerea.

Podul, numit și Podul Kerci, leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea ocupată de ruși, făcându-l o rută crucială de aprovizionare pentru armata rusă în Ucraina.

Construcția podului de 19 kilometri (~12 mile) a început după anexarea și ocuparea ilegală a Crimeei din 2014 și a fost finalizată în 2018.

Podul a fost grav avariat în loviturile ucrainene din octombrie 2022 și iulie 2023. Planul de lovire a podului a fost conceput pentru prima dată în martie 2022, a spus Maliuk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.