Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerban Nicolae dezvăluie de ce Klaus Iohannis nu a făcut personal anunțul privind demiterea șefei DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
serban nicolae

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a declarat luni că, în opinia sa, președintele Klaus Iohannis s-a jenat să facă anunțul în legătură cu revocarea șefei DNA, din cauza ironiile și atacurilor șefului statului la adresa coaliției de guvernare, delegând în acest sens purtătorul de cuvânt al Președinției.

"Din punctul meu de vedere domnul Iohannis rămâne cu raționamente impenetrabile din perspectiva logicii, cred că după ce a spus la adresa PSD i s-a părut că e mult prea istovitor să facă acest anunț așteptat de 30 de zile. Nu-mi dau seama de ce a preferat să o trimită pe purtătoarea de cuvânt, pe care nu o mai văzusem demult, dar cred că s-a jenat să facă acest anunț după atacurile sale|", a afirmat Șerban Nicolae, într-o intervenție telefonică, luni, la Antena 3.

Citește și: Alina Gorghiu, ieșire INCENDIARĂ: 'Pe mine nu mă interesează că numele actualului procuror - șef este Kovesi sau altul'

Acesta a adăugat că i s-a părut halucinantă imaginea de la DNA, unde Laura Codruța Kovesi a ținut o declarație de presă, având în spatele ei mai mulți colegi din Direcția Națională Anticorupție, la scurt timp după anunțul Președinției de revocare a acesteia din funcție.

"Mi s-a părut absolut halucinant să văd o persoană că se agață de scări și care crede că instituția se prăbușește fără ea. Mi se pare absolut jenant. Vă dați seamă în ce sistem de teroare, de depență absolută, de sclavagism, să fii cărat ca o turmă, să slujește teribila veste a jertfirii șefei DNA", a completat Șerban Nicolae.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, luni, că preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei Curţii Constituţionale.

Procurorul general Augustin Lazăr a delegat-o, luni, pe Anca Jurma pentru a ocupa funcţia de procuror-şef interimar al DNA , potrivit unui anunţ al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie (PÎCCJ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.