Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și bogații mor: Șeful celei mai cunoscute dinastii bancare din Europa s-a stins la 87 de ani

Izel Photography / Alamy / Alamy / Profimedia
Rothschild

Bancherul britanic Jacob Rothschild, un membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a murit la vârsta de 87 de ani, anunță familia sa.

Familia, într-o declarație pentru agenția de presă Asociația Presei din Marea Britanie, îl numește pe Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost „un finanțator extraordinar de realizat, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”, spune familia. .

Rothschild, născut în Anglia în 1936, și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963, înainte de a co-fonda J Rothschild Assurance Group, care a devenit astăzi managerul de avere cu sediul în Londra, St James’s Place.

A fost implicat în multe eforturi de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la startup-uri cu tehnologie curată.

Rothschild a fost, de asemenea, cunoscut pentru că a fost un mecenat de lungă durată al artelor și a fost administratorul Galerii Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Familia bancară Rothschild își are rădăcinile încă din Frankfurt din secolul al XVIII-lea, de unde diferiți membri ai familiei s-au mutat în orașe din întreaga Europă pentru a construi afaceri bancare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.