Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ginsengul săracului', leguma care face minuni pentru sănătate

morcovi

Dacă mai ții minte leacurile bunicilor pe care ți le făceau mai ales în lunile de tranzit, nu ezita să le pui în practică acum atât pentru tine cât și pentru copilul tău.

Citeşte şi: STUDIU - Un cocktail de anticorpi a blocat virusul Zika la maimuțe și va putea fi testat pe oameni

Una dintre legumele care se regăsesc pe tot parcursul anului este morcovul. Deși este cunoscut pentru culoarea sa portocalie, aceasta este dată de soiul din are aparține, astfel că dacă observi la supermarket morcovi albi, roșii, mov sau galbeni nu te sfii să îi cumperi, culoarea este dată de cantitatea de pigment ce o conține soiul respectiv.

Dacă te deranjează aspectul uscat al pielii, cel mai indicat ar fi să apelezi la uleiul de morcov , acesta este extrem de hidratant, putând fi folosit cu succes atât pe pielea bebelușului cât și în tratamentele cosmetice.

Datorită numărului mare de substanțe naturale cu efecte uimitoare asupra sănătății, morcovul și-a primit denumirea de „ginsengul săracului”, tocmai pentru că este la îndemâna oricui. Bogat în vitamine, minerale și cu o cantitate extrem de mică de grăsimi nesaturate.

Principala sa substanță, betacarotenul este responsabil de culoarea portocalie ce provine de la conținutul vitaminic A, acesta fiind cel mai puternic antoxidant, ce protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi, conform clicksanatate.ro.

Sunt o variantă ieftină și sănătoasă prin care să îți întărești sistemul imunitar și să menții în parametri optimi valoarea colesterolului rău și totodată fiind un aliat al siluetei.

Citeşte şi: Specialiști din țară și străinătate, la Simpozionul Național de Psihiatrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.