Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Miracol' financiar - Cum a crescut salariul lui Mircea Băsescu patru ori în timp ce compania sa era în insolvență

mircea basescu

Inginerie financiară de zile mari făcută de fratele fostului președinte Traian Băsescu. Conform Jurnalul.ro, Mircea Băsescu și-a mărit salariul pe care îl încasa de la Fattoria Terrantica de nu mai puțin de patru ori, în timp ce compania era în insolvență.

"Dat afară din firmă, dar băgat înăuntru, la „răcoare”

Cu prilejul acestei dispute, aflăm ce salariu încasa Mircea Băsescu în calitate de director general al Fattoria Terrantica. În anul anterior intrării în insolvenţă a fabricii de împachetat pui pentru NATO, din Portul Constanţa, fratele fostului preşedinte trebuia să încaseze 36.260 de lei, adică puţin peste 3.000 de lei pe lună. În 2014, anul în care compania a intrat în insolvenţă, iar Mircea Băsescu, în arest preventiv şi în arest la domiciliu, în urma deschiderii urmăririi penale în cazul „Bercea Mondial”, salariul acestuia s-a dublat. Potrivit notitificărilor, restanţele salariale datorate de Fattoria Terrantica SRL către Mircea Băsescu erau de 76.535 de lei. intrat în insolvenţă, iar Mircea Băsescu,

Anul 2015, în care situaţia firmei, dar şi cea a lui Mircea Băsescu s-au degradat, iar fratele acestuia a devenit fost preşedinte de ţară, Fattoria Terrantica SRL i-a dublat încă o dată salariul din anul anterior, ajun¬gând la o sumă anuală de 154.260 de lei, de patru ori cât avea în 2013.

O situaţie similară s-a petrecut şi în 2016. Pentru primele şase luni din acel an, Mircea Băsescu invocă restanţe de natură salarială pe care ar trebui să i le achite firma de 70.167 de lei. Pentru a doua jumătate a anului 2016, nu au mai fost revendicate restanţe salariale, întrucât Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la patru ani de puşcărie, fiind eliberat condiţionat de la Penitenciarul Poarta Albă în 11 septembrie 2017.

Lichidatorul judiciar al Fattoria Terran¬tica SRL, Prime Insolv Practice SPRL, a anunţat, la vremea respectivă, instanţa de judecată, că, în 27 iunie 2016, a luat decizia concedierii lui Mircea Băsescu din funcţia de director general al companiei falite, în temeiul articolului 56, litera f, din Legea nr. 53/2004, a emis Decizia de încetare a contractului de muncă al lui Mircea Băsescu la Fattoria Terrantica, înregistrat în Registrul Salariaţilor, sub numărul 328, din 1 februarie 2010, ca urmare a „condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate”, scrie Jurnalul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.