Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 Decembrie - Şase cadre medicale şi o studentă la Medicină Militară, onorate cu distincţia Fibula de la Suseni

1 decembrie steag zi nationala

Şase cadre medicale de la spitalele din Târgu Mureş, aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, şi o studentă la Medicină Militară au primit, marţi, Diploma de Excelenţă şi distincţia Fibula de la Suseni, conferită de Ziua Naţională de către Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş pentru personalităţile care au obţinut rezultate deosebite în domeniul lor de activitate.

Fibula de la Suseni a fost acordată, în acest an, prin ordin al prefectului judeţului Mureş, Mara Togănel, doctoriţei Maria Salanţa, în vârstă de 60 de ani, medic şef al UPU SMURD Târgu Mureş din anul 2017, care deţine, din anul 2015, Ordinul Meritul Sanitar în Grad de Cavaler.

De asemenea, Fibula de la Suseni i-a fost conferită şi prof. univ. dr. Anca Meda Georgescu, în vârstă de 52 de ani, şefa Disciplinei de Boli Infecţioase din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş şi şefa Clinicii de Boli Infecţioase I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, fiind, în acelaşi timp, primul medic infecţionist din România care a iniţiat studii de genetică şi biologie moleculară în sepsis, studiile sale fiind publicate în reviste medicale de prestigiu din lume.

Citește și: De la 1 ianuarie 2021, Laura Codruța Kovesi își intră în pâine! Șefa Parchetului European a dezvăluit cine va intra sub lupa ei

Această distincţia i-a fost acordată şi doctorului Ioan Ivanici, în vârstă de 63 de ani, specializat în medicină de urgenţă şi în medicină generală, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Mureş, care, în acest an, a primit Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Diploma de Onoare şi Fibula de la Suseni i-au fost acordate şi doctorului Mircea Stoian, în vârstă de 49 de ani, şeful secţiei Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean Mureş din anul 2017, fiind şef de lucrări la disciplina Anestezie Terapie Intensivă la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş.

Pe lista celor care au primit distincţia judeţului Mureş se regăseşte şi prof. univ. dr. Sanda Maria Copotoiu, în vârstă de 66 de ani, care s-a remarcat ca şefă a Clinicii ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, fiind unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea ATI şi a medicinei de urgenţă din România, alături de doctorul Raed Arafat. Dr. Sanda Maria Copotoiu a fost distinsă cu premiul Hypnos al Academiei Europene de Anestezie, în 1995, pentru un nou model de anestezie pentru timectomie în myastenia gravis.

Între cei premiaţi, marţi, se regăseşte şi asistenta medicală Maria Elena Casoni, în vârstă de 41 de ani, asistent medical principal în cadrul UPU SMURD Târgu Mureş, care deţine Medalia Meritul Sanitar clasa a III-a, Crucea Regală - după ce a făcut parte din echipa care a participat la intervenţiile de la clubul Colectiv - Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (2020) şi Medalia de Onoare SRATI din partea Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Asistenta medicală Maria Elena Casoni este cea care s-a oferit voluntar şi a participat în misiuni în Italia şi Republica Moldova de la declanşarea crizei SARS-CoV-2.

Fibula de la Suseni i-a fost conferită şi studentei Roxana Maria Chitic, de la Institutul Medico-Militar Bucureşti, Secţia de pregătire Medico-Militară din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, care participă în calitate de voluntar în lupta împotriva COVID-19, alături de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.