Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 din 5 persoane va suferi de obezitate pana in anul 2025- studiu

obezitate

Epidemia de obezitate s-a raspandit la nivel global de cand obiceiurile alimentare specifice lumii occidentale, caracterizate prin aportul crescut de carne rosie, zaharuri rafinate si grasimi saturate, au cucerit intreaga lume. In ultimele patru decenii obezitatea s-a dublat in randul femeilor si s-a triplat in randul barbatilor, iar daca tendintele actuale continua in acelasi mod, 18% dintre barbatii si 21% dintre femeile din intreaga lume vor fi obezi pana in 2025, conform unui studiu publicat recent in jurnalul “The Lancet”.

In cadrul studiului cercetatorii au comparat date privitoare la indicele de grasime corporala, colectate din studiile efectuate in 200 de tari intre anii 1975 si 2014. Iata ce arata datele studiului:

Sansele sunt destul de mari ca tara din care facem parte sa aiba mai multe persoane obeze decat subponderale: comparatia datelor a scos la iveala faptul ca exista mai multi barbati obezi decat barbati subponderali in 136 de tari si ca exista mai multe femei obeze decat subponderale in 165 dintre tarile examinate in cadrul studiului

In anul 1975 2,6% din populatia lumii era reprezentata de persoanele obeze; in 2014 acest procent a crescut la 8,9%.

Tarile in care limba oficiala este engleza si care au un nivel de trai ridicat (Australia, Canada, Irlanda, Noua Zeelanda, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii) insumeaza mai mult de un sfert din totalul de persoane obeze din intreaga lume.

Pe locul doi este Orientul Mijlociu si Africa de Nord: aproape 50% dintre femeile din Orientul Mijlociu sufera de obezitate.

In anul 1975 China era pe locul 60 si respectiv 41 in ceea ce priveste procentul de barbati si respectiv femei care sufera de obezitate. Studiul arata ca in 2014 China ocupa locul doi pe lista epidemiei obezitatii atat in ceea ce priveste barbatii, cat si femeile.

In Statele Unite ale Americii in prezent mai mult de 1 din 4 barbati sunt obezi si 1 din 5 femei sufera de obezitate. Conform estimarilor facute de cercetatori pana in anul 2025 43% dintre femei si 45% dintre barbati vor fi obezi.

Daca tendintele actuale de dupa anul 2000 vor continua, pana in anul 2025 fiecare tara are mai putin de 50% sanse sa atinga depaseasca cotele estimate de obezitate, iar cazurile de obezitate severa vor depasi 9% la femei si 6% la barbati.

Sursa: CNN

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.