Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10.000 de poliţişti vor 'veghea' la liniştea Floriilor şi a Paştelui Catolic

www.mediafax.ro
polițiști

Peste 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi, zilnic, în stradă şi vor acţiona cu aproape 3.500 de autospeciale, în perioada 20 - 22 aprilie, astfel încât oamenii care participă la manifestările prilejuite de sărbătoarea Floriilor şi de Paştele Catolic să se afle în siguranţă, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, printre priorităţile poliţiştilor se numără prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunităţii, dar şi intervenţia rapidă, la nevoie sau când sunt sesizaţi, cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Citește și: Viorica Dăncilă aruncă bomba! Dă semnalul pentru candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale

''Dispozitivul Poliţiei Române va fi dimensionat în funcţie de evenimentele publice organizate în aceste zile şi de numărul estimat de participanţi, peste 3.750 de patrule de ordine publică urmând să acţioneze în special în proximitatea lăcaşurilor de cult, în staţiunile turistice şi în zonele de agrement", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citește și: Mutarea anului în fotbal! Gigi Becali vrea să-i ia ‘averea’ lui Hagi

Pentru prevenirea accidentelor grave şi fluidizarea traficului, peste 1.260 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, precum şi pe căile de acces către zonele unde au loc manifestări publice sau către staţiunile turistice. Aceştia vor acţiona cu peste 300 de aparate radar în întreaga ţară, inclusiv cu echipamentele de ultimă generaţie (dispozitivele True Cam).

Citește și: Tăriceanu aruncă bomba! Liderul ALDE face dezvăluiri uluitoare

"De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 289 de trenuri de călători, în 265 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 24 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Menţionăm că, în această perioadă, sunt preconizate a se desfăşura 47 de manifestări religioase, cultural-artistice şi sportive de amploare, în 22 de judeţe şi în Capitală. La acestea se estimează participarea a peste 74.000 de persoane", se arată în comunicat.

Poliţia recomandă cetăţenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori să sune la 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.