Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Schimb de replici PNL-PSD în Camera Deputaților: Sărbătorirea Zilei Independenței Naționale pe 10 mai, mărul discordiei

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Deputații s-au contrazis, luni, în ședința de plen, pe marginea unui proiect de lege privind sărbătorirea zilei de 10 Mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României.

Deputatul PNL Gigel Știrbu a spus că liberalii susțin acest proiect care „restabilește adevărul istoric”. El a citit un punct de vedere al președintelui Academiei Române care susține că deși Parlamentul a votat independența la 9 mai 1877, documentul a fost publicat pe 10 mai, iar „ziua Independentei Romaniei s-a sarbatorit decenii la rand in 10 mai” însă „regimul comunist a schimbat lucrurile ca sa se diferentieze de regimul burghez”.

Deputatul PSD Adrian Solomon a spus că nu există un document semnat de Carol I pe 10 mai si că liberalii sunt „la fel de pacatosi ca istoriografii marxisti”. „Aveti 27%. cum puteti spune ca monarhistii sunt majoritari in Romania? Cum sa schimbati printr-un vot adevarul istoric? E drept, inainte de 1947 era sarbatorita independenta Romaniei, dar era o chestiune de oportunitate, asa a dorit domnitorul si poporul i-a facut hatarul. Eu nu voi vota aceasta lege”, a declarat deputatul PSD.

„Nu veti fi cu nimic mai buni decat comunistii, nu va mai plangeti de ce au facut, pentru ca folositi aceleasi metode, ati bagat oameni in puscarie, schimbati istoria din pix. Asa cum au facut ei faceti si voi. Halal capitalisti, halal PNL!”, a mai zis Solomon.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.