Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 obiceiuri zilnice care îți pot revitaliza viața

happy viata fericire

Schimbarea rutinei zilnice poate fi o excelenta modalitate pentru a initia o schimbare pe termen lung in viata ta. Desi la inceput este nevoie de efort constient, de o continuitate in a  practica zilnic aceste ritualuri, ele vor deveni in scurt timp  obiceiuri.

Fie ca ai nevoie de o pauza de la stilul de viata cu ritm rapid sau deja cauti sa devii mai constient si ancorat în prezent, aici sunt cateva idei de la care poti sa pornesti:

1. Trezitul devreme

Dimineata devreme este un moment minunat si plin de pace, în special daca te trezesti cand restul lumii înca doarme. Trezindu-te devreme, nu mai trebuie sa te stresezi ca vei întârzia sau nu vei avea destul timp sa te pregatesti de plecare si te vei simti mult mai relaxat si pregatit pentru ziua ce urmeaza.
Acesta este un moment excelent pentru a medita, citi sau a stabili obiective realiste pentru tine insuti.
Culcatul si trezitul devreme il fac pe om sanatos, bogat si intelept
Benjamin Franklin

2. Un mic dejun complet si sanatos

Incearca sa treci de la fulgii si cerealele procesate, omleta sau painea prajita la un smoothie bogat in vitamine pentru a-ti oferi energie si vitalitate pentru ziua ce urmeaza. Un mic dejun usor de digerat dar în acelasi timp încarcat de nutrienti îti va da puterea de a începe ziua asa cum îti doresti.

3. Iesi la o plimbare sau o alergare de dimineata

Nu exista un timp mai bun sa faci o plimbare prin vecinatate decat in orele linistite ale diminetii. Temperatura este mai racoroasa, sunt mai putine masini si oameni pe strazi si poti sa îti faci exercitiile înainte de a începe restul zilei. Chiar si iarna. Asa ca poti spune la revedere benzilor de alergat de la sala.

4. Practicarea respiratiei deplin constientizate mental

Respiratia este cea mai simpla si mai puternica modalitate de a-ti controla corpul. Utilizeaza metoda respiratiei egale – opt secunde inspiratie, opt secunde retinerea aerului in plamâni, opt secunde expiratie, opt secunde retinere de la a inspira – pentru a  echilibra ritmul inimii, a-ti calma nervii si a-ti limpezi mintea.

5. Gasirea în fiecare zi a ceva pentru care sa fii recunoscator

Practicarea recunostintei constiente ne permite sa ne apreciem vietile pentru ceea ce avem, mai degraba decat sa ne gandim la lucrurile pe care nu le avem. Învata sa recunosti micile lucruri care îti aduc bucurie.

6. Oferirea de complimente sincere

Un compliment bine plasat poate sa aduca pe deplin lumina în ziua cuiva. Oamenii observa cand îi bagi de seama în mod sincer. Prin a face pe altcineva fericit, raspândesti bucurie pentru toti cei din jur, inclusiv pentru tine însuti.

7. Petrecerea de timp cu tine însuti, pentru rederularea evenimentelor

Dupa ce ne afundam în slujba noastra, în viata familiala si în asumarea responsabilitatilor, este important sa ne rezervam ceva timp pentru noi însine si relaxarea noastra. Acesta poate fi un timp bun pentru a reflecta asupra zilei sau a practica respiratia constienta. Lucrul important este sa iti acorzi atentie periodic tie însuti, starii tale fizice si emotionale.

8. Tinerea unui jurnal

Activitatea de a asterne pe hartie a gandurilor noastre poate fi o excelenta forma de terapie. Uneori nu realizam cat de multe avem de spus, pana cand nu exista un stilou intre degetele noastre. Un jurnal mai este si o modalitate de a-ti urmari propria dezvoltare a sinelui, pentru ca sa poti privi in urma si sa vezi cat de mult progres ai facut.

9. Deconectarea atunci cand suntem in compania celorlalti

Suntem constant înconjurati de tehnologie si se pare ca oricine este întotdeauna conectat la ceva. Prin luarea unei pauze de la a vorbi la telefon si de la retelele de socializare atunci cand esti cu ceilalti oameni, le arati ca ei au atentia ta deplina si ca tu îi asculti în mod deschis. În acest fel, ei vor ajunge sa aiba incredere în tine ca în cineva care le pretuieste parerile. Se pare ca desi suntem mai “conectati” acum decât oricând,totusi suntem singuri.

10. Asigurarea unei nopti intregi de odihna

La sfarsitul unei zile lungi, cea mai buna modalitate de a te reîmprospata este de a capata un somn zdravan, de o noapte întreaga, sau circa opt ore. În acest fel, te vei trezi pe deplin odihnit si gata sa pornesti în aventura zilei urmatoare.

Sursa: viataverdeviu.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.