Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 simptome care pot indica faptul ca suferiti de o boala autoimuna

Bolile autoimune afecteaza peste 50 milioane de americani, dintre care un mare procent reprezintă femeile. Bolile autoimune se situează în top 10 al cauzelor de deces în cazul femeilor sub 65 ani. Acestea sunt de o mare diversitate, incluzând artrită reumatoidă, diabet de tip I, boli are tiroidei, lupus, psoriasis, scleroza multiplă, și altele, și pot cauza diverse simptome în orice parte a corpului care pot fi de amplitudine medie și chiar severe, scrie suntsanatos.ro.

Ce sunt bolile autoimune?

Deși sunt numeroase tipuri de boli autoimune și pot afecta o varietate mare de organe, la rădăcină sunt toate la fel in ceea ce privește faptul că reprezintă un răspuns imunitar cauzat de inflamația sistemică, aceasta facând ca organismul să se atace pe sine însuși. Sistemul imunitar are un mecanism foarte sofisticat cu scopul de a ne menține în siguranță care-l ajută să identifice toate substanțele străine care pătrund în corpul nostru sau cu care intram în contact. Dacă sistemul imunitar consideră ceva ca fiind periculos, va produce anticorpi pentru a se apăra de acești ”intruși” dăunători.
Bolile autoimune apar când corpul muncește din greu să se apere de ceva care este potențial dăunător, ca un alergen, o toxină, o infecție, sau chiar o mâncare, și eșuează în a face diferența dintre intrus și părți ale propriului corp. Confundând diverse tipuri de țesuturi cu substanțe nocive, corpul întoarce anticorpii împotriva lui însuși, provocând daune organelor.

Care sunt cauzele acestor boli autoimune?

Există numeroși factori care pot determina ca oamenii să ajungă în situația de a avea o boală autoimună. Este cu siguranță o componentă genetică. Cu toate acestea, dacă aceste gene se exprimă sau activează, sau nu, depinde de fapt de o multitudine de alți factori, cum ar fi toxine din metale precum mercurul sau mico-toxine din ciuperci, infecții precum Candida, Epstein-Barr și virusul herpes-simplex, și cel mai semnificativ, inflamație cronică legată de sensibilități alimentare - în mod special intoleranță la gluten. Există o legătură semnificativă între bolile autoimune și intoleranța la gluten.

10 simptome care pot indica faptul că suferiți de o boală autoimună

Dacă aveți oricare din aceste simptome, și mai ales daca aveți o combinație de un numar semnificativ din ele, poate fi vorba de o boală autoimună.
• Dureri articulare, dureri musculare, slăbiciune sau tremur
• Scădere în greutate, insomnie, intoleranță la căldură sau ritm cardiac rapid
• Iritații recurente sau urticarie, sensibilitate solară, o iritație în formă de fluture de-a lungul nasului și obrajilor
• Dificultăți de concentrare și atenție
• Oboseală și slăbiciune, creștere în greutate sau intoleranță la frig
• Cădere a părului sau pete albe pe piele sau în interiorul gurii
• Dureri abdominale, scaune cu sange sau cu mucus, diaree sau ulcere bucale
• Uscarea ochilor, a gurii sau a pielii
• Amorțire sau furnicaturi în mâini sau picioare
• Avorturi spontane multiple sau cheaguri de sânge

Ce trebuie să faceți dacă bănuiți că suferiți de o boală autoimună?

Dacă bănuiți că aveți o boală autoimună, cei mai importanți pași ce trebuiesc efectuați pentru a opri și inversa boala și simptomele sunt identificarea și apoi tratarea cauzei care stă la bază.
Medicii alopați tratează doar simptomele bolilor autoimune, ei nu urmăresc să identifice cauza de bază a problemei. Deseori prescriu medicație cum ar fi anti-inflamatoare, steroizi sau imunosupresori. Toate aceste tratamente în primul rând eșuează în a aborda cauza de bază a bolii autoimune, deși pot fi eficiente pe termen scurt, nu reprezintă o soluție pe termen lung. Tratamentele care implică administrarea de medicamente imunosupresoare măresc riscul de infecții severe și cancer dacă sunt administrate pe termen lung.
Stabilirea bolii autoimune care vă afectează poate fi un proces dificil. Simptomele pot fi vagi, iar bolile autoimune se pot manifesta în atât de multe feluri, afectând tiroida,creierul, pielea sau alte organe. Colaborarea apropiată cu un specialist în medicină funcțională pentru a evalua istoricul medical al membrilor familiei, înțelegerea factorului de risc legat de infecții, sensibilități alimentare și toxine, și de asemenea să fiți atent ascultat pentru a descoperi cum toate simptomele dvs. sunt corelate e o parte esențială a vindecării. Un medic ce practică medicină funcțională vă va ajuta la selectarea analizelor de laborator pe care vi le recomandă pentru a fi de folos în găsirea cauzei problemei dumneavoastă.

Care ar trebui sa fie abordarea în ceea ce privește tratarea și inversarea bolilor autoimune?

Un pacient care are sau se bănuiește că ar avea o boală autoimună ar trebui pus imediat pe o dieta care implică eliminarea alimentelor inflamatoare. De asemenea se recomandă să se elimine toate cerealele și leguminoasele din alimentația lor dacă pacienții se simt în stare. Lectinele din cereale și leguminoase sunt considerate ca fiind implicate în bolile autoimune.
Medicul poate solicita o analiza cuprinzatoare de scaun pentru a evalua nivelurile bacteriilor benefice, a verifica dacă sunt infecții și sindromul "intestin iritabil". Apoi se abordează situația conform principiilor medicinei funcționale pentru a vindeca intestinele. Acest lucru este esențial! Peste 80% din sistemul imunitar este în zona intestinală. Dacă aveți o boală autoimună, atunci cu suguranță aveți probleme intestinale care trebuiesc rezolvate, altfel nu vă puteți reface sănătatea. Se verifică nivelurile serice (sanguine) ale diferiților anticorpi și se caută infecții care pot cauza problema și care pot fi ascunse.
Dupa ce s-au efectuat toate acestea, dacă simptomele nu s-au rezolvat complet, pacientul trebuie evaluat în vederea depistării anumitor toxine ascunse ca mercurul și micotoxinele. Dacă sunt găsite metale grele, deseori pacientul este supus la un tratament oral de chelare. Dacă se depistează prezența unor micotoxine, pacientul este îndemnat să-și remedieze locuința.

Sursa: http://www.amymyersmd.com/2013/04/19/10-signs-you-have-an-autoimmune-disease-and-how-to-reverse-it/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.