Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100 de ani de la înființarea Corpului Experților Contabili și Contabililor din România: noi provocări în era digitală

contabilitate

Reprezentanții Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) sărbătoresc 100 de ani de la înființarea asociației.

CECCAR este membru sau are reprezentanți în importante organizații europene și mondiale de profil: International Federation of Accountants (IFAC), Accountancy Europe, European Tax Adviser Federation (ETAF), Sustainability Accounting Standards Board (SASB), VAT Expert Group – European Commission, Comité de Integración Latino Europa-América (CILEA), European  Expertise & Expert Institute (EEEI), International Association for Accounting Education & Research, European Corporate Governance Institute. Astfel, asociația se implică în elaborarea și implementarea normelor și strategiilor ce pot accelera evoluția continuă a profesiei, cu impact la nivel mondial.

„Astăzi, la o sută de ani de la înființarea organismului profesional care reprezintă și gestionează profesia contabilă din România, într-o lume în care schimbarea joacă un rol esențial pentru a rămâne relevanți în noua paradigmă socio-economică, experții contabili și contabilii autorizați își consolidează poziția de consilieri de încredere ai antreprenorilor. Viziunea noastră este să contribuim la crearea antreprenorului pregătit pentru viitor, plecând, bineînțeles, de la contabilul pregătit pentru viitor”, au declarat reprezentanții CECCAR.

Iar când vine vorba de provocări putem menționa digitalizarea și globalizarea, care câștigă teren cu pași repezi, iar contabilii români se concentrează pe adaptarea la noile cerințe ale societății.

„Oferind consultanță strategică pentru mediul de afaceri, în interes public, profesioniștii contabili sunt esențiali pentru asigurarea rezilienței economiei naționale. În acest context, suntem conștienți de faptul că rolul și abilitățile profesioniștilor contabili trebuie să evolueze ca răspuns la cerințele mediului de business și acționăm în consecință.  Așa cum spunea și Nicolae Butculescu, trebuie să corespundem așteptărilor și încrederii acordate de mediul de afaceri, de societate. Astăzi, mâine, la fel ca în urmă cu 100 de ani”, au concluzionat reprezentanții CECCAR.

Pentru a marca centenarul organizația contabililor organizează în 13 iulie un eveniment la Clubul Diplomatic, la care vor lua cuvântul reprezentanți ai mediului academic, ai agențiilor guvernamentale și se înmânează o medale aniversară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.