Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10.000 $ și un apartament: răsplata pentru combatanții Hamas dacă răpeau un israelian (Serviciul de Securitate al Israelului)

Hamas ostatici

10.000 $ și un apartament: răsplata pentru combatanții Hamas dacă răpeau un israelian (Serviciul de Securitate al Israelului)

O recompensă în numerar de 10.000 de dolari și un apartament au fost promise militanților mișcării palestiniene radicale Hamas pentru fiecare ostatic luat în timpul unei infiltrări armate din Fâșia Gaza în Israel pe 7 octombrie. relatează The Jerusalem Post.

Serviciul General de Securitate al Israelului și poliția au interogat șase militanți Hamas care au luat parte la atac. Ca urmare, a fost publicată o înregistrare video, care a inclus fragmente separate ale interogatoriului. Potrivit ziarului, unul dintre militanți a spus că celor care au adus ostaticul în Gaza li s-au promis 10.000 de dolari și un apartament.

Jerusalem Post notează că militanții au avut experiențe diferite. Potrivit ziarului, armata israeliană a aflat că toți militanții au primit instrucțiuni clare să ucidă și să răpească civili, inclusiv bătrâni, precum și femei și copii. Conform instrucțiunilor pe care le-a primit, ei trebuiau să captureze orașe, să ucidă sau să răpească rezidenții locali și apoi să-și păstreze pozițiile, se spune în articol.

Potrivit publicației, militanții au mai spus că au folosit fum pentru a forța civilii să-și părăsească adăposturile, au împușcat animale de companie și au folosit oamenii ca scuturi umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.