Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

101 oameni au fost condamnați la moarte

egipt

 

Alţi 17, minori, au fost achitaţi în timp ce ceilalţi peste o sută de acuzaţi, toţi prezentaţi de parchet ca fiind 'membri ai Fraţilor musulmani', confrerie a lui Morsi declarată 'teroristă', trebuiau să răspundă pentru confruntările soldate cu 18 răniţi în iulie 2013 la Damiette, în delta Nilului.

De la destituirea şi arestarea de către armată a lui Morsi în 3 iulie 2013, autorităţile egiptene sunt acuzate cu regularitate că utilizează justiţia ca instrument de represiune, în special împotriva influentei confrerii a acestuia, care câştigase toate alegerile organizate după revolta ce a pus capăt în 2011 celor trei decenii de putere absolută a lui Hosni Mubarak.

Cvasitotalitatea conducerii confreriei sale, actualmente după gratii, riscă pedeapsa cu moartea în zeci de dosare. 

Între altele, poliţişti şi soldaţi îi reprimă sângeros pe susţinătorii lui Morsi: peste 1.000 au fost ucişi, 15.000 arestaţi şi sute condamnaţi la moarte, după procese în masă expeditive, denunţate de comunitatea internaţională şi ONG-uri.

De atunci, atacurile împotriva forţelor de ordine au devenit cvasicotidiene. Potrivit guvernului, peste 500 de poliţişti şi soldaţi au fost ucişi în aceste atentate, revendicate în cea mai mare parte de grupuri jihadiste.

Aceste mişcări nu au nicio legătură cunoscută cu Fraţii musulmani, dar autorităţile au declarat confreria veche de 86 de ani drept 'teroristă', retrimiţând-o brusc în clandestinitate.

Fostul ministru al apărării Abdel Fattah al-Sissi, care l-a înlăturat de la putere pe Morsi şi a fost ales recent preşedinte cu 97% din voturi, a promis să distrugă mişcarea islamistă.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.