Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 federaţii naţionale sportive vor 13 medalii olimpice la Paris - Ce spun Covaliu şi Lipă

frr.ro
COSR sport olimpic

La finalul anului preolimpic, 11 federaţii naţionale sportive visează la 13 medalii olimpice la Paris 2024. Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a afirmat că toţi cei calificaţi au liniştea pentru a se pregăti pentru medaliile olimpice, potrivit news.ro.

"Cei sau cele care s-au calificat la Jocurile Olimpice au liniştea necesară pentru a se pregăti pentru medaliile olimpice, şi avem până astăzi 60 de sportivi calificaţi, de la şapte discipline. Sunt 11 federaţii sportive naţionale care şi-au propus ca obiectiv o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, canotajul, trei medalii, şi sunt convins că le poate lua, atletismul - o medalie, boxul - o medalie, ciclismul - o medalie, halterele - o medalie, judo - o medalie, kaiac-canoe - o medalie, lupte - o medalie, scrimă - o medalie, tenis de masă - o medalie şi tir sportiv - o medalie", a spus Covaliu, la Forumul Evaluarea potenţialului Olimpic al României pentru Jocurile celei de-a XXXIII-a Olimpiade Paris 2024, organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Elisabeta Lipă a ţinut să puncteze problemele cu care se confruntă Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), dar şi să asigure întreaga asistenţă că va face tot ce-i stă în putinţă să găsească cât mai multe rezolvări. ”A vorbi despre problemele sportului românesc şi viziunea ANS înseamnă a sublinia faptul că acesta are nevoie de reforme urgente şi concrete. Din nefericire, acestea sunt greu de realizat din cauza rezistenţei venite chiar din interiorul sistemului. Dacă ar fi să creionez o situaţie actuală a sportului românesc, ar trebui să vorbim despre o strategie naţională pentru sport pe care acum o avem. Are vreo 500 de pagini, dar nimeni nu întelege nimic din această strategie şi din punctul meu de vedere este o himeră la care noi visăm de cel puţin 30 de ani. Această strategie trebuie făcută de noi pentru Jocurile Olimpice viitoare pentru că pentru Paris 2024 este prea târziu”, a spus Elisabeta Lipă.
Preşedintele ANS a vorbit de asemenea despre subfinanţarea cronică a sportului românesc. A readus în prim plan faptul că, într-un an preolimpic bugetarea s-a terminat din luna august, iar perspectiva unei rectificări este aproape inexistentă. Legislaţia şi măsurile fiscale nu susţin dezvoltarea unor programe pentru sport, infrastructura este deficitară, investiţiile în bazele sportive pentru performanţă sau pentru formare sunt nesemnificative, iar mentalitatea este greu de schimbat. Selecţia este precară, iar din ce în ce mai puţini copii sunt atraşi de sportul de performanţă, iar numărul antrenorilor de valoare este din ce în ce mai mic”, a mai spus Elisabeta Lipă.
”Eu nu pot decât să vă asigur că voi aduce pe masa guvernului nevoile şi priorităţile sportului românesc şi mă voi lupta pentru a obţine o finanţare decentă. Am convingerea că împreună cu COSR vom găsi o soluţie comună de susţinere a sportivilor calificaţi şi a celor cu potential de calificare în speranţa unei participări onorabile la Jocurile Olimpice Paris 2024”, a precizat preşedintele ANS.
De asemenea, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a prezentat în premieră emblema comercială pentru brandul Team Romania, prima din istoria organizaţiei, aprobată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).
Noua identitate vizuală va fi folosită pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024, atât de sine stătătoare, cât şi împreună cu logo-ul CIO - cercurile olimpice, în toate manifestările: comunicare, social media, merchandising, uniforme, semnalizare şi branding de eveniment pre-olimpic, olimpic şi post-olimpic.
Emblema comercială Team Romania a fost aprobată de Comitetul Internaţional Olimpic ca "NOC (Romania's) new commercial emblem", România fiind una dintre naţiunile care la nivel mondial beneficiază de o astfel de decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.