Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 focare de COVID-19 şi 16 unităţi de învăţământ cu activitate parţială sau totală online în Hunedoara

SANADOR
testare covid

Un număr de 11 focare COVID-19 erau înregistrate vineri în judeţul Hunedoara, iar 16 unităţi de învăţământ îşi desfăşurau activitatea parţial sau total în sistem online din cauza incidenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului, citând datele Direcţiei de Sănătate Publică, potrivit Agerpres.

În cele 11 focare erau consemnaţi 225 de bolnavi de COVID-19, între aceştia numărându-se 14 persoane de la secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Petroşani, 14 de la secţia Neurologie a Spitalului Municipal Hunedoara, 10 persoane de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi 3 de la secţia ATI a Spitalului Municipal Lupeni.

Alţi 78 de bolnavi au fost identificaţi la centrul rezidenţial ce aparţine Asociaţiei "Bunicii Văii Jiului", iar 54 de persoane fac parte dintre salariaţii unei fabrici de cablaje auto din Deva.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Pe lista cazurilor pozitive de COVID-19 mai sunt înscrişi 24 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Deva, 11 juniori de la Clubul Sportiv Fotbal Hunedoara şi 9 persoane de la Liceul Sportiv Deva.

În ceea ce priveşte sistemul de învăţământ, 16 şcoli şi licee din Petroşani, Hunedoara, Haţeg, Orăştie, Simeria, Deva şi Brad îşi desfăşoară activitatea în sistem parţial sau total online.

Dintre acestea, elevii Liceului "Traian Lalescu" din Hunedoara au cursuri online, iar la Colegiul "Decebal" din Deva sunt 16 clase de gimnaziu şi 8 clase de liceu în care se aplică "scenariul roşu".

De la deschiderea anului şcolar, în judeţul Hunedoara au fost consemnate 50 de cazuri de COVID-19 în rândurile elevilor şi 30 în cele ale cadrelor didactice sau personalului auxiliar.

Datele DSP Hunedoara mai arată că în ultimele 14 zile în judeţ au fost înregistrate 926 de cazuri active de COVID-19, 243 de persoane fiind internate, iar 236 în evaluare la spital.

De la debutul pandemiei, în judeţul Hunedoara au decedat din cauza infecţiei cu noul coronavirus 189 de oameni, iar 2.084 de bolnavi s-au vindecat de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.