Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 formaţiuni politice din Ialomiţa înscrise în cursa electorală pentru şase locuri de parlamentar

alegeri parlamentare 2016

Un număr de 11 formaţiuni politice, dintre care nouă cu liste complete, îşi dispută în Circumscripţia electorală judeţeană 23 Ialomiţa şase locuri de parlamentar, două la Senat şi patru la Camera Deputaţilor.

"Nouă formaţiuni politice au depus liste complete - PRU, PNL, UDMR, PMP, PSD, Partidul Socialist Român, Partidul Alianţa noastră România, ALDE şi PER, iar alte două, USR şi PRM, liste incomplete, cu şapte, respectiv patru candidaţi", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al BEJ Ialomiţa Daniel-Orlando Ţigău. Cel mai tânăr candidat pe un loc eligibil, Andrei Pop, are 25 de ani, este economist de profesie şi se află locul al doilea pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor.

"Target-ul PSD în judeţul Ialomiţa este de trei deputaţi şi un senator. Locul al doilea mă obligă. Lucrez într-o companie de familie cu 200 de salariaţi, care nu are contracte cu statul, ci doar cu firme din străinătate. Dezvoltarea societăţii pe principii sănătoase, microindustrializarea şi stimularea antreprenoriatului rural, în special a tinerilor, sunt câteva din proiectele mele", a declarat pentru AGERPRES tânărul candidat.

PSD, partidul care obţinut, la alegerile locale din luna iunie, 50,32 la sută din voturi, are liste cu nume noi. Pentru Camera Deputaţilor, PSD Ialomiţa a trimis în cursa electorală candidaţii Mihăiţă Găină, Andrei Pop, Ştefan Muşoiu, Elena Mitran, Octavian Alexandrescu şi Daniel Crunteanu, iar la Senat, pe Marian Pavel, Olga Petcu, Alexandru Potor şi Vişan Valentina. PNL are cap de listă la Senat pe actualul deputat de Ialomiţa, Cristina-Ancuţa Pocora, iar la Camera Deputaţilor pe deputatul Tinel Gheorghe. ALDE, partidul care a obţinut 8,02 procente la alegerile locale, are la Senat cap de listă pe Ioan Martin, iar la Camera Deputaţilor pe Răzvan Adrian Florescu. În circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa numărul de alegători înscrişi în Registrul electoral este de 235.880.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.