Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 mineri blocați în Zimbabwe în urma unui accident cauzat de mișcări telurice

vectorseek.com
zimbabwe

Unsprezece lucrători minieri independenţi au rămas blocaţi într-un puţ subteran după o alunecare de teren care s-a produs la mina Redwing din Zimbabwe, la 270 de kilometri vest de capitala Harare, au anunţat vineri autorităţile, transmite Reuters.

Incidentul a avut loc joi dimineaţă, evaluările iniţiale indicând drept posibilă cauză a accidentului mişcările telurice, a declarat Ministerul Minelor din Zimbabwe într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Metallon Corporation, care deţine mina Redwing, a confirmat incidentul într-un comunicat emis separat. Compania a trimis o echipă de salvare pentru a aduce la suprafaţă minerii rămaşi blocaţi în subteran.

"Echipa a realizat mai multe tentative de salvare. Cu toate acestea, solul rămâne instabil, ceea ce face nesigure operaţiunile de salvare. Echipele noastre evaluează condiţiile solului pentru a se asigura că operaţiunile de salvare decurg în siguranţă, cât mai curând posibil", a indicat compania Metallon.

Operaţiunile miniere de la Redwing au fost realizate de mineri independenţi, care desfăşoară lucrări neautorizate după ce mina a fost plasată sub salvare corporativă în 2020, a precizat Metallon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.