Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 morți și 12 răniți în urma unei avalanşe în nordul Pakistanului

Hindustan Times
avalansa himalaya

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei avalanşe produsă în nordul Pakistanului, în apropiere de graniţa cu China, au anunţat sâmbătă autorităţile, potrivit DPA.

Incidentul s-a produs în districtul Astore din regiunea Gilgit-Baltistan când un grup de păstori care se deplasa dinspre Kashmir, regiune administrată de Pakistan, a fost surprins de o avalanşă la primele ore ale dimineţii, potrivit Agerpres.

''Cel puţin 11 persoane dintre care trei femei au fost găsite decedate'', a declarat pentru DPA Ziarat Ali, purtător de cuvânt al poliţiei turistice.

El a precizat că o operaţiune de salvare este în derulare în ciuda vremii nefavorabile din regiune.

Circa 12 persoane au fost rănite.

Ziarat Ali a precizat că în momentul incidentului în total 34 de păstori călătoreau însoţiţi de familii. Nu se ştie încă dacă printre cei afectaţi se aflau şi copii.

''A fost declarată stare de urgenţă în spitalele din district'', a declarat Mohiuddin Wani, înalt oficial guvernamental.

Păstorii din valea Kashmir din Himalaya îşi conduc turmele către păşuni şi se stabilesc în regiune pe durata sezonului de păşunat.

Avalanşa s-a produs după căderi de zăpadă în regiune, fenomen pus pe seama încălzirii globale, un subiect sensibil în contextul eforturilor depuse de guvern pentru combaterea impactului fenomenelor meteo extreme.

Pakistanul este responsabil pentru mai puţin de 1% din emisiile globale de CO2, dar se numără printre primele 10 cele mai vulnerabile naţiuni în faţa schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.