Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 oameni au murit în urma unui atac armat la un centru religios în Somalia

Captura video.
Atac terorist Mogadiscio, Somalia

Membri ai grupării Al Shabaab au atacat luni un centru religios din centrul Somaliei luni, omorând un cleric şi pe zece dintre adepţii săi, a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei, relatează Reuters, infromează Agerpres.

"O maşină capcană a intrat în centrul în care se afla bărbatul care l-a insultat pe profet. Militanţii noştri se află acum în interior şi luptele continuă", a declarat purtătorul de cuvânt al Al Shabaab, Abdiasis Abu Musab.

El a adăugat că clericul Abdiweli a fost ucis în atac, împreună cu zece dintre adepţii săi. Bilanţul victimelor nu a putut fi confirmate din surse independente, precizează Reuters.

Locuitorii din Galkayo, unde se află centrul religios, şi un oficial regional au declarat că clericul Abdiweli este posibil să fi fost vizat pentru că în centrul său sunt primiţi tineri care cântă şi dansează.

Al Shabaab a afirmat anul trecut că clericul s-a referit la el însuşi ca la un profet, o acuzaţie negată la momentul respectiv de Abdiweli.

"Nu ştim câte victime există acum. Al Shabaab l-a ameninţat de multe ori", a declarat Abdirashid Hashi, guvernatorul regiunii Mudug.

Gruparea Al Shabaab luptă pentru înlăturarea guvernului somalez şi impunerea legii islamice Sharia. Gruparea controlează mici secţiuni din regiunea Mudug, dar nu şi localitatea Galkayo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.