Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 poliţişti pakistanezi, eliberaţi după ce au fost luaţi ostatici de manifestanţi anti-Franţa ai unui partid islamist radical

Al Jazeera
pakistan justice

Unsprezece poliţişti pakistanezi, luaţi ostatici de manifestanţi anti-Franţa ai unui partid islamist radical, au fost eliberaţi la sfârşitul unor negocieri, a anunţat luni Ministerul de Interne pakistanez, citat de France Presse.

Poliţiştii au fost luaţi ostatici duminică de partidul Tehreek-e-Labbaik (TLP) în timpul unor manifestaţii violente la Lahore, potrivit agerpres.ro.

Un videoclip postat duminică, a cărui autenticitate a fost confirmată pentru AFP de poliţia din Lahore, arată poliţişti răniţi, unii sângerând şi învineţiţi, cu capul bandajat.

Ministrul de interne, Sheikh Rashid Ahmed, a declarat că poliţiştii au fost eliberaţi luni dimineaţă devreme după "negocieri" cu partidul Tehreek-e-Labbaik (TLP), oficial interzis de săptămâna trecută de către guvern, care l-a clasificat drept organizaţie teroristă.

Ofiţerii au fost reţinuţi într-o moschee aparţinând TLP, în care s-au adunat susţinătorii acestei mişcări.

"Negocieri au început cu TLP, prima parte s-a terminat cu succes", a declarat Rashid într-un videoclip pe Twitter. "Ei i-au eliberat pe cei 11 poliţişti care fuseseră luaţi ostatici".

Islamiştii protestează din 12 aprilie împotriva încarcerării liderului lor, arestat pentru că a cerut expulzarea ambasadorului francez.

Ei au fixat la 20 aprilie data limită pentru expulzarea ambasadorului francez.

Manifestaţii anti-Franţa au avut loc în mai multe oraşe din întreaga ţară, provocând moartea a şase poliţişti şi făcând Ambasada Franţei să ceară cetăţenilor francezi să părăsească provizoriu ţara.

Partidul este la originea unei campanii anti-Franţa de luni de zile după ce preşedintele Emmanuel Macron a apărat dreptul la caricatură în numele libertăţii de exprimare. Liderul francez s-a exprimat în timpul omagiului adus unui profesor ucis în 16 octombrie după ce a arătat clasei sale desene satirice, în urma republicării reprezentărilor profetului Mahomed de către săptămânalul Charlie Hebdo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.