Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 restaurante din judeţul Olt care au organizat petreceri de Revelion au fost amendate de inspectorii SUO

amenzi politia locala

Un număr de 11 restaurante din judeţul Olt care au organizat petreceri de Revelion au fost amendate de inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt pentru nereguli privind securitatea la incendiu, valoarea totală a sancţiunilor fiind de aproape 330.000 lei, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu, conform Agerpres.

Verificările la unităţile de alimentaţie publică au avut loc în ultimele zile ale anului 2023 şi în seara în care au avut loc petrecerile de Revelion, fiind controlate 12 restaurante, o singură unitate nefiind amendată.

"Pentru siguranţa cetăţenilor care au ales să petreacă noaptea de Revelion în spaţiile cu aglomerări de persoane, în ultimele zile din 2023, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt, au desfăşurat 12 acţiuni de îndrumare şi control la unităţi de alimentaţie publică din judeţul Olt. În urma controalelor desfăşurate pentru neregulile de la legislaţia în domeniul securităţii la incendiu, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 329.500 de lei", a informat Băsăşteanu.

Lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea instalaţiilor de securitate la incendiu la parametrii proiectaţi şi neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor au fost principalele nereguli constatate de pompieri în timpul controalelor la restaurante.

Totodată, în ultimele cinci zile, pompierii din cadrul ISU Olt au intervenit la 69 de solicitări, 60 dintre acestea fiind pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă de către echipajele SMURD şi nouă fiind intervenţii pentru stingerea unor incendii de vegetaţie uscată sau în gospodării şi locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.