Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

110.913 somalezi au fost repatriaţi în decurs de trei ani de către UNHCR

captura Twitter
atac terorist somalia

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat joi că a repatriat voluntar 110.913 refugiaţi somalezi din şase ţări, de când a început operaţiunea de întoarcere în Somalia în decembrie 2014, relatează agenţia Xinhua. Potrivit datelor UNHCR actualizate în decembrie, 75.297 de refugiaţi s-au întors în Somalia din Kenya şi 34.990 din Yemen. Alţi circa 626 de refugiaţi au fost repatriaţi din alte ţări de azil, inclusiv Djibouti, Eritreea şi Tunisia, conform Agerpres.

În luna decembrie, 1.596 de refugiaţi somalezi s-au întors în ţara lor, a precizat UNHCR. Unii experţi sunt de părere că stabilizarea situaţiei în Somalia din punct de vedere politic şi al securităţii, împreună cu presiunile crescânde din ţările cu refugiaţi somalezi, necesită eforturi reînnoite pentru găsirea de soluţii durabile pentru refugiaţii somalezi.

Agenţia ONU a precizat că operaţiunea de repatriere din luna decembrie a beneficiat de sprijin aerian din partea Kenyei şi de ajutor pe mare de la Yemen. Peste două milioane de somalezi au fost strămutaţi în contextul uneia dintre cele mai prelungite crize umanitare, care a intrat acum în cel de-al treilea deceniu. Se estimează că 1,1 milioane de persoane sunt strămutate între graniţele ţării şi alte circa 900.000 au devenit refugiaţi în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.