Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

111 ani de la scufundarea Titanicului. Cât de corect a fost filmul din 1997?

titanic

Cercetătorii au reușit să creeze un model computerizat mai precis al navei Titanic și au descoperit că aceasta nu s-a scufundat așa cum a fost descris. Cât de corect a fost, atunci, filmul regizat de James Cameron, în 1997? Este întrebarea pe care și-o pun cinefilii la 111 ani de la tragedie.

În 15 aprilie se împlinesc 111 ani de la scufundarea Titanicului.

Katelyn Zant, de la Wisconsin Shipwreck Coast National Marine Sanctuary, l-a lăudat pe regizorul James Cameron pentru cercetările pe care le-a făcut pentru acest film.

„Pentru multe dintre componentele filmului, au făcut de fapt o cercetare istorică foarte bună”, a spus Zant. „Evident, aceasta este una dintre cele mai discutate nave”, potrivit WHBL.

De la lansarea filmului, au ieșit la iveală noi informații în timpul expediției aniversare de 100 de ani din 2012. Cercetătorii au reușit să creeze un model computerizat mai precis al navei și au descoperit că aceasta nu s-a scufundat așa cum a fost descrisă, informează Mediafax.

„Înainte ca Titanicul să se rupă în două, ei au partea din spate a acestuia mergând foarte sus și era o pantă foarte abruptă. Știți, scenele în care toți oamenii alunecă în jos; și asta s-a întâmplat”, a spus Zant. „Cu toate acestea, au calculat-o. Ei spun că nava s-ar fi rupt mult mai repede decât atât”.

Odată ce a aflat acest lucru, Cameron s-a întors și a refăcut montajul filmului pentru a înfățișa aceste noi informații.

Se pare că Titanicul s-a scufundat în Atlantic la ora aproximativă 2:20, după ce se lovise, în urmă cu trei ore de un iceberg. Era cel mai mare şi cel mai mai luxos vas transatlantic construit până atunci.

1.517 persoane dintre cele 2.227, care se aflau la bordul navei, şi-au pierdut viaţa.

Datele tehnice ale Titanicului sunt impresionante, mai ales pentru că vorbim de acea perioadă, anul 1912: nava măsura 269 de metri lungime, avea o lăţime de 28 de metri şi o greutate de 46.328 de tone. Ea ar fi putut 3.547 de persoane, pasageri și membri ai echipajului.

Titanicul reușise să îşi surclaseze navele rivale și prin opulenţă. Pasagerii de la clasa întâi se bucurau de facilităţi extraordinare pentru acea perioadă: aveau cafenele, bazin de înot, sală de sport, lifturi electrice, restaurante.

British Titanic Society va marca cea de-a 111-a aniversare a scufundării Titanicului prin tăierea unei panglici și organizarea unei convenții la Leonardo Royal Grand Harbour Hotel, potrivit Daily Echo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.